Fudbal

Dino Karađuzović najbolji sportski radnik Južne regije

by ; Arena Pobjeda | 29:12:2016 | 22:50:40


Izvršni odbor Južne regije proglasio najbolje i najuspješnije u 2016.
 
Na svečanoj sjednici Izvršnog odbora Južne regije, po tradiciji, proglašeni su najbolji i najuspješniji u ovoj kalendarskoj godini.

Ubjedljivom većinom glasova za najboljeg fudbalera proglašen je napadač tivatskog Arsenala Rajko Đorđević i njemu je predsjednik Južne regije Mihailo Djurović uručio priznanje i pehar. U konkurenciji mladih fudbalera, tri pionira dobili su isti broj glasova, pa su nagrade dobili Momčilo Popović iz Bokelja, Đorđe Stešević iz Grblja i Vojislav Jovanović iz Mornara.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Dušan Ivanović iz Mogrena, dok je priznanje kao najbolji sportski radnik dobio Dino Karađuzović iz Sloge Stari Bar.


Nagrađene su i najbolje sudije - sa A liste Baranin Dejan Marković, sa B liste Đorđe Radović, dok je specijalno priznanje dobio Mario Vojvodić.

U Južnoj regiji registrovano je 2.300 fudbalera u 15 klubova i jednoj ženskoj ekipi.

U seniorskoj ligi Južne regije učestvuje pet klubova, kod pionira 12 klubova, a kod pjetlića osam ekipa. Sa ovog područja, od Ulcinja do Igala, uključujući i Cetinje, učestvuje po četiri kluba u Prvoj, odnosno Drugoj ligi.