Fudbal

Potraga za talentovanim dječacima u kampu FK Partizan

by Dan.co.me | 11:01:2017 | 08:40:28


Fudbalski klub Partizan i ove godine organizovao je Zimski fudbalski kamp Omladinske škole u Baru, od 9. do 15. januara.
 
Sa 40-tak dječaka uzrasta od 2001. do 2008. rade treneri Dragan Kecman, Nenad Đukanović i Nebojša Nešković, dok sa golmanima radi Đorđe Pantić.
 
Polaznici kampa su već u ponedjeljak ujutro odradili i prvi trening, a inače će se raditi dva puta dnevno na pomoćnom terenu SRC "Topolica". U planu je i odigravanje jedne utakmice sa nekom od lokalnih ekipa.
 
U Partizanu je uvijek bilo igrača iz Crne Gore, pa se očekuje da polaznici kampa iz Budve, Bara, Nikšića, Podgorice, Berana, nastave tu tradiciju, kao i dječaci iz Makedonije i BiH.
 
Ovo je treća godina uzastopno da Partizan u Baru organizuje Zimski kamp.

 
Trener Nešković podsjeća da je Omladinska škola Partizana zvanično proglašena za drugu najbolju fudbalsku školu Evrope. On ističe da će dječaci uživati u svakodnevnim kreativnim treninzima.
 
- Bilo je u planu da na kamp dođe još dječaka iz Srbije, ali su grip i virusi učinili svoje, i spriječili mnoge dječake da dođu. Nastojaćemo, i naš je cilj, da edukujemo djecu iz regiona, i upoznamo ih sa načinom rada kako se to radi u Partizanu. U Baru, prije svega u Hotelu "Sidro" gdje smo smješteni, a i što se tiče treninga na "Topolici", imamo sve potrebne uslove za rad. Istina, zateklo nas je veoma hladno vrijeme, ali ćemo mi odraditi sve ono što smo planirali. Svake godine se na ovom kampu pojave neki novi klinci, sa željom da jednog dana zaigraju u Partizanu - kaže Nešković.