Fudbal

Pioniri FK Mornar jesenji prvaci u Južnoj regiji

by Dan on-line | 28:01:2017 | 12:50:16


Nove zvijezde su rođene

Pioniri FK Mornar, godišta 2002. i 2003., osvojili su titulu jesenjeg prvaka u Južnoj regiji. Takođe, ovi talentovani dječaci koje predvode treneri Igor Perović i Dražen Jovanović, finalisti su Kupa na nivou Južne regije.
 
U deset odigranih utakmica prvenstva i dvije Kupa, ostarili su 11 pobjeda, a jedan meč su igrali neriješeno. Ukupno 28 igrača branilo je boje kluba, dali su 64 gola, a primili samo 4. U potpunosti su opravdali očekivanja uprave i njihovih trenera.
 
Radi se o izuzetno talentovanoj generaciji, koju predvode reprezentativci Crne Gore Vojislav Jovanović, Luka Đurašković, Eldin Mekić, Denis Karastanović, Bogdan Bušković, i golman Amir Begzić, te članovi mlađe generacije, takođe reprezentativci Mladen Marstjepović, Čedomir Vujačić i Enes Habibović.
 
Jedan od trenera, Perović, kaže da je u potpunosti zadovoljan ostvarenim rezultatima.
 
- Međutim, nama je u prvom planu da što više djece uključimo u rad i na taj način im pomognemo da se zdravo razvijaju, i pružimo mogućnost da provjere i unaprijede svoj talenat. Zahvalio bih se prvo igračima koji su zaista veoma marljivi na treninzima, tako da je pravo zadovoljstvo raditi sa njima. Hvala upravi koja na pravi način prati rad najmlađe selekcije i obezbeđuje neophodne uslove za takmičenje. Cilj nam je da među ovim dječacima pronađemo igrače koji će biti oslonac seniorske ekipe, ali i da na vrijeme otkrijemo talentovane momke, koji će nadam se jednog dana dobiti šansu da se oprobaju i u većem rangu takmičenja. Mornar sa ovako talentovanim igračima ne treba da brine za budućnost fudbala - rekao je Perović, nekada i sam igrač Mornara.