Fudbal

Neobičan start proljećnog dijela sezone u Drugoj ligi

by Milan Vujović | 09:03:2017 | 13:27:09


Proljena sezona u Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore počela je neobično, neobičnije nego ikad – ni na jednoj od pet utakmica prvog kola nastavka takmičenja nije bilo golova. Dakle, sve utakmice završene su najnepopularnijim rezultatom u fudba lu  - 0:0. Statističari su izračunali da je po efikasnosti crnogorski fudbal u Evropi bolji samo od albanskog. Naime, u Albaniji se u prosjeku, kad je riječ o prvoligaškim utakmicama, postiže 1,65 golova po utakmici, a u Crnoj Gori 1,91.

Među ekipama koje su neslavno započele sezonu jeste i barski Mornar. Olakšavajuća okolnost za ekipu koju sa klupe vodi Mladen Vukićević jeste ta da je neriješen ishod u Plavu protiv uvijek nezgodnog Jezera, u stvari, dobar, povoljan  rezultat.

Po riječima predsjednika Upravnog odbora Mornara Dragana Nikezića Mornar je imaosve uslove da u Pkavu osvoji sva tri boda, a to se prvenstveno odnsoi na korektnost domaćih igrača i publike, ali su oba tima ostala dužna ljubiteljima fudbala. Istina, igrači Mornara su pogodili prečku, a blizu pogotka bio je i povratnik u redove barskog drugoligaša Bogdan Bogdanović. Sa druge strane, i domaći igrači su dva puta ozbiljno zaprijetili u prvom poluvremenu, pa je neriješen rezultat možda i najpravedniji.

Mornar u idućem kolu,u nedjelju, dočekuje Igalo, pa u srijedu gostuje u Rožajama gdje ga očekuje domaći Ibar, da bi seriju od tri utakmice u osam dana zaokružio na Topolici protiv Bratstva.

Prema riječima Nikezića, ukoliko želi da se dočepa baraža za popupu Prve lige, a to su ambicije kluba, istina bez imperativa, Mornar mora da pobjeđuje rivale. S obzirom da se u pripremnom periodu veoma dobro radilo i da se ekipa pojačala, pored ostalog i sa trojicom iskusnih Barana: Jovančovim, Merdovićem i Bogdanovićem, očekuje se da “plavi sa Madžarice” krenu u seriju dobrih igara i osvajanje bodova, i kod kuće i na strani.