Fudbal

“Kekec” i “Srbija” najbolji u fudbalu

by Ilija Kovačević | 23:03:2017 | 19:52:26


U balon sali “Bombonjera” kod OŠ “Meksiko” danas je održano završno takmičenje Opštinskih školskih sportskih igara u fudbalu u obje konkurencije. OŠ “Srbija” u ženskoj i OŠ “Kekec” u muškoj kokurenciji najbolje su ekipe za 2017. godinu.

U konkurenciji djevojčica, OŠ “B.J.Orlandić” je u prvom polufinalu pobjedila OŠ “Meksiko” 4:2 poslije produžetaka, dok je u regularnom dijelu utakmica završena 2:2. U drugom polufinalu, OŠ “Srbija” je bila bolja od OŠ “Jugoslavija” 2:0.

Na kraju u velikom finalu, OŠ “Srbija” je bila bolja od OŠ “B.J.Orlandić” nakon penala 3:2. U regularanom dijelu utakmica je završena neriješeno 1:1.

Foto ; prvak u ženskoj konkurenciji OŠ "Srbija"

Konačan poredak u konkurenciji djevojčica je sledeći ; 1. Srbija, 2. B.J.Orlandić, 3. Meksiko …

U muškoj konkurenciji, OŠ “Kekec” je u finalu bila bolja od OŠ “Anto Đedović” 2:0.

Foto ; finalisti u muškoj konkurenciji 

U polufinalu su igrali OŠ “Kekec” i OŠ “Srbija” (ove ekipe bile slobodne voljom žrijeba u četvrtfinalu) u kojem je 3:0 slavila ekipa iz Sutomora. U drugom polufinalu OŠ “Anto Đedović” je pobjedila OŠ “Jugoslavija” nakon produžetaka 2:1. U regularnom vremenu utakmica je završena 1:1.

Foto ; fudbaleri OŠ "Kekec" sa navijačima

U četvrfinalnim duelima, OŠ “A.Ðedović” je bila bolja OŠ “ B.J.Orlandic”  poslije produžetka 4:2, dok je u regularnom dijelu utakmica završena 2:2. U drugom četvrtfinalu OŠ ”Jugoslavija”  je pobjedila OŠ “Meksiko” penalima 3:1, dok u regularnom dijelu nije bilo golova 0:0.

Konačan poredak u konkurenciji dječaka je sledeći ; 1.Kekec 2. A.Ðedović 3. Jugoslavija …

Foto ; prvak u muškoj konkurenciji OŠ "Kekec"

Profesori fizičke kulture barskih osnovnih škola posebno se zahvaljuju Radovanu Femiću i Skenderu Biševiću koji su im omogućili takmičenje u svom objektu.

Školska sportska takmičenja se nastavljaju sjutra od 9 sati nadmetanjem u rukometu, čiji je domaćin OŠ “Jugoslavija”.