Fudbal

Mogren isključen iz Južne regije

izvor ; Vijesti.me / foto Boris Pejović | 24:03:2017 | 20:14:51


Ko ostane posljednji, neka ugasi svijetlo

Seniorski sastav kluba iz Budve prestao da se takmiči u trećeligaškoj konkurenciji, lige Južne regije. To je danas konstatovao Odbor za hitna pitanja FS JR, uz zaključak da je „Mogren neodigravanjem dva kola u regijskom takmičenju stekao uslov za isključenje“.

U maju 2011. godine, Mogren je slavio svoju drugu titulu crnogorskog prvaka.

Na klupi žutih“ nalazio se Brano Milačić, u timu bili reprezentativci Radoslav Batak, Janko Simović, Ivan Janjušević, Petar Grbić, Marko Ćetković...

Bilo, pa se pripovjedalo - nepunih šest godina kasnije, Mogren je dotakao dno, dužan, napušten i zaboravljen od svih - nedavno je najavljeno da će mu opština Budva oduzeti i preostalih 2.500 kvadrata na Lugovima.

Zato ne iznenađuje što je seniorski sastav kluba iz Budve prestao da se takmiči u trećeligaškoj konkurenciji, lige Južne regije.

To je danas konstatovao Odbor za hitna pitanja FS JR, uz zaključak da je „Mogren neodigravanjem dva kola u regijskom takmičenju stekao uslov za isključenje“.

Nakon prvog dijela sezone, „žuti“ su zauzimali treće mjesto sa 9 bodova iz 12 kola i tu su i ostali, jer su poslednji na tabeli u proljećnom dielu sezone. Sada, posllije 20 odigranih kola, daleko ispred njih su tivatski Arsenal (43 boda) i Sloga iz Radovića (34). A tu su još i dva barska kluba Sloga Stari Bar (15 bodova) i Hajduk (13 bodova).

Klub osnovan 1920. godine, koji je prvi od crnogorskih timova uključen u sistem tadašnjeg Splitskog nogometnog saveza, takmičarski svakako ne može niže – naredne sezone imaće pravo da nastupa u istoj ligi.

Naravno, ako uopšte bude postojao.

Fudbal, izgleda, više ne stanuje u Budvi - ko ostane posljednji, neka makar ugasi svijetlo.