Fudbal

IV 5 najbolje na turniru Gimnazije

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 16:05:2017 | 14:11:57

FOTO : Finalisti i sudije 

IV 5 – III 1 : 3 – 2 (1-0)

Igralište ; Gimnazije „Niko Rolović“

Strijelci ; Nikola Nikezić u 15' i 28' minutu, Stefan Stojnić u 24' za (IV 5) – Vladimir Plamenac (penal) u 21' i Boris Jovićević u 22' minutu za (III 1)

Poslije niza ovogodišnjih uspjeha sportskih ekipa Gimnazije „Niko Rolović“ na opštinskom, regionalnom i državnom nivou, u ovoj školskoj ustanovi danas je tradicionalnim turnirom u malom fudbalu stavljena tačka na školska takmičenja.


Ovogodišnji turnir koji je počeo sredinom aprila, a okupio je osam ekipa. Igralo se po liga sistemu, svako sa svakim, a u finalu su se sastali IV 5 i III 1, koji su do finala imali po jedan neuspjeh.


U velikom finalu koje je obilovalo potpunom neizvjesnošću, viđen je borben i na momente atraktivan fudbal.


Stariji srednjoškolci su već u 15' minutu poveli preko najboljeg strijelca turnira Nikole Nikezića, da bi najbolji golman turnira Vladimir Plamenac izjednačio u 21' minutu iz penala.

Mlađi srednjoškolski tim je minut kasnije preko Borisa Jovićevića novim pogotkom preokreuo za vođstvo III 1 (1:2), da bi MVP turnira Stefana Stojnića u 24' i Nikezić drugim golom u 28' (IV 5) preokrenuli za novu prednost i konačnih 3:2.


Pojedinačne i ekipne pehare predao je prof. Vaslije Vasko Milošević koji je duži niz godina jedan od organizatora i inicijatora ove školske sportske svetkovine i čovjek iz čije su sportske "školske kuhinje"  već dugi niz godina izlazili i izlaze nekadašnji i sadašnji najbolji barski i crnogorski sportisti ...


Za najboljeg golmana proglašen je član (III 1) Vladimir Plamenac,


Najboli strijelac turnira je Nikola Nikezić iz (IV 5) sa 11 golova,


dok je MVP turnira Stefan Stojnić iz pobjedničkog sastava ...


Na kraju poredak prve tri ekipe je sledeći ;

1. mjesto (IV 5)


2. mjesto (III 1)


3. mjesto (IV 1) ispred (I 5 koje je na kraju zauzelo četvrto mjesto) – bolja gol razlika


Za pobjednički sastav (IV 5) igrali su ; Stefan Stojnić, Nikola Nikezić, Nemanja Popović, Savo Vujošević, Stefan Novović i Filip Grgur.


Boje drugoplasiranog tima (III 1) branili su ; Vladimir Plamenac, Nebojša Kilibarda, Nemanja Radonjić, Boris Jovićević, Stefan Simović i Vuk Vujanović.