Fudbal

Novi gradski fudbalski derbi uoči Dana nezavisnosti

by Ilija Kovačević | 19:05:2017 | 10:56:56


Fudbaleri starobarske Sloge i barskog Hajduka u subotu utakmicom 29. kola završavaju takmičenje u ligi Južne fudbalske regije.

Godinu koju je obilježila velika besparica u barskim klubovima, pratili su relativno skromni rezultati. Između ostalog i zbog toga, dva kluba iz našeg grada ovogodišnji šampionat završavaju u sjenci ekipa iz tivatske opštine, Arsenala koji će učestvovati u “baražu” za popunu Druge lige i Sloge iz Radovića koja je dugo vremena ove sezone bila u konkurenciji za prvo mjesto.

Sezonu 2016/17. godine, dva kluba iz naše opštine završvaju u subotu 20. maja uoči Dana nezavisnosti, novim gradskim derbijem, što će biti nova fudbalska i sportska svetkovina. Utakmica na pomoćnom terenu SRC “Topolica” zakazana je za 17 sati, a “domaćin” je Sloga iz Starog Bara.

Dva barska kluba su prethodne nedjelje, ali i u ponedjeljak odradili prvenstvene mečeve 28. i 30. kola.

Sastav Hajduka je sa 3:0 pff dobio meč protiv Sloge iz Radovića koja se nije pojavila na stadionu u Baru, dok su Starobarani u Tivtu poraženi od Arsenala 7:0.

Hajduk je juče odigrao i meč poslednjeg 30. kola protiv Arsenala u Tivtu, gdje su kao nominalni domaćini poraženi čak sa 8:0, dok je starobarska Sloga u poslendjem 30. kolu slobodna.

Dakle, utakmicom u subotu u Baru, biće spuštena zavjesa na ovogodišnju sezonu, što se tiče dva barska sastava koja šampionat završavaju na trećem i četvrtom mjestu, ispred budvanskog Mogrena koji je suspendovan do kraja sezone