Fudbal

Na startu Druge lige fudbaleri Mornara gosti Lovćena

by Milan Vujović | 27:06:2017 | 13:23:02


Takmičenje u Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore iduće sezone biće veoma zanimljivo. Druga liga nikad nije bila jača, jer su je “pojačala” čak tri prošlogodišnja prvoligaša: Lovćen sa Cetinja, Bokelj iz Kotora i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Osim ove tri ekipe i barskog Mornara drugoligaši u sezoni 2017/2018. biće Ibar iz Rožaja, Otrant Olimpik iz Ulcinja, Jezero iz Plava, Cetinje, Igalo, Berane, Čelik iz Nikšića i Mladost iz Lješkopolja, koja je, kao prvak Srednje regije, u kvalifikacijama bila bolja od Arsenala iz Tivta i Pljevalja.

Drugoligaški karavan kreće 17. avgusta. U prvom kolu Mornar se, u derbiju, sastaje sa Lovćenom na Cetinju. U jesenjoj sezoni biće odigrano 17 kola. Sedamnaesto kolo je na rasporedu 26. novembra.

Mornar će, kako nas je informisao član Uprave, Dragan Stojanović, pripreme za novu sezonu započeti 3. ili 4. jula. Prethodno bi uprava kluba trebalo da obavi razgovor sa trenerom Slavoljubom Bubanjom kako bi nastavili saradnju. Od sadašnjih prvotimaca, za sada, niko nije uzeo ispisnicu. Stručni štab tek treba da odluči da li ima prekobrojnih i koja su pojačanja neophodna. Nevolja je, po riječima Stojanovića, što u Mornaru, trenutno, nema kvalitetnih mladih igrača, pa je klub prinuđen da se osloni na pojačanja iz drugih crnogorskih gradova, ali o ambicijama i dometima Mornara u novoj, veoma zahtjevnoj sezoni, znaće se nešto više tek poslije prozivke početkom jula.