Fudbal

Barani riješili pitanje trenera, večeras počinju pripreme

izvor ; Arena / Pobjeda.me | 03:07:2017 | 13:04:55


Bubanja ostaje na kormilu Mornara
 
Prva i najvažnija enigma u barskom fudbalu je otklonjena – Slavoljub Bubanja ostaje na kormilu Mornara.

Iskusni stručnjak koji je u finišu prošle sezone uspio da napravi rene- sansu u barskom klubu, kada je klub koji je bio na putu ka ambisu doveo na korak od baraža, dogovorio je sa čelnicima kluba produžetak saradnjena još godinu.

Nekadašnji trener Čelika, Bara, Mladosti i Jedinstva, vodio je Mornar na samo devet utakmica i uz sedam pobjeda, remi i poraz, osvojio sa Baranima skoro identičan broj bodova koliko je ova ekipa sakupila za prethodnih 24 kola…

-Postigli smo dogovor o nastavku saradnje. Jasno je da Mornar kao klub zaslužuje da bude prvoligaš i da uvijek ima velike ambicije, a u razgovoru sa Draganom Nikezićem i Draganom Stojanovićem, složili smo se da organizaciona situacija u klubu mora biti na većem nivou, ali da posebna pažnja mora biti na mlađim selekcijama. Sada smo prinuđeni da dovodimo igrače sa strane, pošto klub u Drugoj ligi mora imati tri igrača u prvoj postavi mlađih od 21 godine, došli smo do pozicije da i te klince moramo tražiti sa strane. Mornaru se to jednostavno više ne smije događati - jasan je Bubanja.

Barani će pripreme za novu sezonu početi večeras u 19 sati. Za sada velikih promjena u igračkom kadru nema, ali je jasno da su pojačanja neophodna.

- Za sada je klub napustio samo Brežanin. Vidjećemo ko će ostati, a koga ćemo dovesti. Imamo listu određenih pojačanja, a zavisno od mogućnosti biće realizovana. Sigurno je da nam trebaju pojačanja - dodao je nikšićki stručnjak.

Druga liga u predstojećoj sezoni donijeće nikad veća uzbuđenja - sedam bivših prvoligaša juriće vrh, a istovremeno zbog smanjenja lige čak tri kluba izgubiće status drugoligaša.


- Naš cilj je prije svega da vratimo publiku, a nadam se da će Mornar rezultatima opravdati povjerenje. Neće biti lako, jer je Lovćen praktično sačuvao tim iz prošle sezone, Lješkopolje se dobro pojačalo i želi da napravi nešto što sam ja sa Barom, kada smo ekspresno od najnižeg stigli do najvećeg ranga. Zatim su tu Berane, Jedinstvo, Bokelj, uz Otrant i Ibar koji su minule sezone bili hit - objašnjava Bubanja, koji je naglasio da promjena u stručnom štabu neće biti.

- Zadovoljstvo je raditi sa stručnjacima i ljudima kao što su Peđa Jovetić i Zoran Koko Perović, koji su odgovornošću i radom pokazali da su tim za velika djela, tako da mi je drago da ćemo zajedno biti u novoj misiji - naglasio je Bubanja.