Fudbal

Fudbaleri Mornara počeli pripreme za novu sezonu

by Ilija Kovačević | 03:07:2017 | 19:40:48


Fudbaleri barskog Mornara okupili su se večeras na glavnom terenu SRC “Topolica” gdje je obavljena prozivka za narednu drugoligašku sezonu.

Na prozivci je bio 21 fudbaler koji će već sjutra obaviti prva dva treninga, a potom slijede zdravstvene kontrole, uz postepeno pojačavanje obaveza.

Na prozivci su bila i tri golmana, među njima i povratnici Drago Masoničić i Luka Raičević.

Na prvom treningu su bili pretežno igrači koji su igrali prethodnu sezonu, mlade snage iz kadetskog sastava, ali i igrači koji su došli na probu ; Jovan Pajović, Nikola Popović i Nikola Cimbaljević.


Kako su kazali na prvom okupljanju čelnici barskog drugoligaša ne isključuju da će se na taj spisak dodati još neka imena, ali vremena nema mnogo i svi će dobiti priliku da se dokažu.

Predsjednik kluba Dragan Nikezić je pozdravio igrače i naglasio da će se od njih tražiti red, rad i disciplina. Cilj je u narednoj sezoni da Mornar ostane stabilan drugoligaš, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više, znaće da je iskoriste.O planu priprema za narednih 40-tak dana, govorio je šef struke Slavoljub Bubanja. Kako je kazao, planirano je da se odigra sedam kontrolnih mečeva, između ostalog i sa prvoligaškim ekipama, sa Petrovcem, Sutjeskom i ekipom Budućnosti. Kako je rekao, u toku su pregovori sa još par igrača koji igraju u veznom redu i napadu.

-Jasno je da Mornar kao klub zaslužuje da bude prvoligaš i da uvijek ima velike ambicije, a u razgovoru sa Draganom Nikezićem i Draganom Stojanovićem, složili smo se da organizaciona situacija u klubu mora biti na većem nivou, ali da posebna pažnja mora biti na mlađim selekcijama. Sada smo prinuđeni da dovodimo igrače sa strane, pošto klub u Drugoj ligi mora imati tri igrača u prvoj postavi mlađih od 21 godine, došli smo do pozicije da i te klince moramo tražiti sa strane. Mornaru se to jednostavno više ne smije događati - jasan je Bubanja.


- Za sada je klub napustio samo Brežanin. Vidjećemo ko će ostati, a koga ćemo dovesti. Imamo listu određenih pojačanja, a zavisno od mogućnosti biće realizovana. Sigurno je da nam trebaju pojačanja - dodao je nikšićki stručnjak.

Iako je bilo planirano da prvi dio priprema obave na Zlatiboru, igrači Mornara će kompletne pripreme ipak obavitu u Baru. Pored šefa stručnog štaba Slavoljuba Bubanje u stručnom timu će biti “dvojac” sa kojim je Bubanja uspješno sarađivao i prošle polusezone ; Predrag Peđa Jovetić i Zoran Koko Perović.


 

- Zadovoljstvo je raditi sa stručnjacima i ljudima kao što su Peđa Jovetić i Zoran Koko Perović, koji su odgovornošću i radom pokazali da su tim za velika djela, tako da mi je drago da ćemo zajedno biti u novoj misiji - naglasio je Bubanja.
 
U prvom kolu 13. avgusta fudbaleri Mornara su gosti Lovćena na Cetinju.