Fudbal

FK Hajduk i pored loših uslova, nada se boljim vremenima

by Ilija Kovačević | 29:07:2017 | 10:20:03


Fudbalski klub Hajduk, član Južne fudbalske regije organizacioni i igrački se priprema za narednu sezonu koja bi trebalo da krene prve nedjelje spetembra mjeseca.

Doduše, barski klub je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji, a pored mnogih koji bi rado pomogli i pomažu, čeka se i obećana finansijska injekcija od opštinske Komisije za raspodjelu sredstava.

Po riječima predsjednika kluba Vasilija Miloševića, klub se snalazi kako zna i umije i samo zahvaljujući ljudima dobre volje i prijateljima kluba, koliko – toliko donekle i funkcioniše.

On ističe, ukoliko je neko spreman od barskih privatnika da u klubu bude većinski vlasnik, ni ta opcija nije isključena, sve u nadi da se ovaj mladi ali uzorni sportski kolektiv ne ugasi.

Dok se čekaju bolji dani, igrački pogon ovog kluba nastoji da se konsoliduje i pripremi za naredna prvenstvena iskušenja.

Treneri Tomica Milanović i Milovan Perišić vrijedno rade na tom polju, a kako su nam kazali barski klub će u narednoj sezoni imati čak četiri prijavljene selekcije, jednu više u odnosu na prošlu godinu. Pored seniorske, te pionirske i selekcije pjetlića, za narednu takmičarsku godinu su prijavili i kadetsku selekciju.

Paralelno se radi i na kompletiranju seniorskog pogona, koji će biti jači za dvojicu iskusnih ali mladih fudbalera Miloša Uskokovića i Danka Bubanju. Pored njih dvojice, klub će angažovati još nekolicinu mladih igrača iz svog fudbalskog pogona, kazao nam je agilni predsjednik FK Hajduk Vasilije Milošević.