Fudbal

Mornar spreman za drugoligaški start

izvor ; Dan | 07:08:2017 | 18:54:57


Da rivale zaboli glava 

U barskom drugoligašu ocjenjuju da su napravili dobar posao sa pojačanjima, što podgrijava ambicije kluba za visok plasman u ovogodišnjem prvenstvu. Barani su u prošlom šampionatu zaostali bod iza Otranta, koji je zahvaljujući plasmanu na treću poziciju otišao u baraž. No, i konkurenti su se pojačali, pa će ovogodišnji šampionat biti zanimljiv.

Ko ne bi poželio u svojim redovima Baća Nikolića, Ivana Ivanovića ili iskusnog Nikolu Vujovića? Njima treba pridodati golmana Nikolu Delibašića, iskusnog štopera Iliju Radovića, golgetera Dejana Jovančova, i mlađane Zorana Nišavića, Nikolu Cimbaljevića, Luku Maleševića, Jovana Pajovića, zatim Borisa i Luku Merdovića, Denisa Džanovića, Bojana Kalezića, Nina Vukmarkovića, Nemanju Kosović ili Filipa Kalačevića, i ostale iz ovogodišnjeg sastava, pa da rivale zaboli glava.

Zato od šefa struke Slavoljuba Bubanje možemo čuti u susret startu "nikoga se ne plašimo, ali sve protivnike respektujemo".

- Već u prvom kolu čeka nas jak rival, ekipa Lovćena, koja ima dobar i ukomponovan sastav, dobila je i nove igrače koji daju još veći kvalitet, tako da mogu da kažem da nas očekuje teška utakmica. Ono što već sada mogu da obećam je dobar fudbal na Obilića poljani. Očekujem da ekipa pokaže sve ono što je pokazala u pripremnom periodu, i mislim da možemo da napravimo dobar rezultat - kaže on.


Zdravstveni bilten u Mornaru je odličan, u konkurenciji su svi igrači, ali trener nije želio da otkrije ko će početi utakmicu.

- Svi konkurišu za nedeljni susret i start. Mogu se pohvaliti njihovim odličnim radom. Fenomenalni su što se tiče i discipline i pristupa treninzima i uopšte radu. Imam samo riječi hvale za sve igrače, još od kako su počele pripreme, a startnu postavu objavljujemo pred početak utakmice - dodaje Bubanja.

Kako kaže, nastojaće da njegova ekipa igra napadački fudbal, da bude organizovana na terenu, da daje svoj maksimum. 

- Kad kažem da ćemo igrati napadački fudbal ne znači da ćemo manje pažnje posvetiti odbranu. Insistiram na toj organizaciji kada nemamo loptu, u toj negativnoj tranziciji, ko šta radi, šta se dešava. Taktičke detalje volim da dovedem do savršenstva. Puno pažnje se posvećuje svakom detalju. Uostalom, detalji često odlučju razliku između pobjednika i poraženog. Insistiram na redu, radu i disciplini. Takav sam bio kao igrač, takav sam i kao trener. Moje iskustvo mi kaže da je to jedni put ka uspjehu - kazao je Bubanja.