Fudbal

Preminuo Kepo Vujović

by Željko Milović | 10:10:2017 | 08:37:48


U Baru je preminuo sportista i novinar Svetozar Kepo Vujović.

Rođen je oktobra 1948. u Baru. Završio je Višu ekonomsku školu u Beogradu, a od 1967. je bio zapošljen u Luci Bar. Na Višoj trenerskoj školi u Beogradu diplomirao je 1996. godine. Posljednjih godina radio je kao dopisnik „Pobjede“ i „Arene“.

Fudbalsku karijeru je započeo 1967. godine, kada je prvi put registrovan za „Mornar“, ali je zbog izuzetno jake konkurencije ustupljen starobarskoj „Slogi“. U „Mornaru“ iz sedamdesetih igrao je u generaciji Laleta Bokana, Draga Milića, Slobodana Ilinčića, Pera Dragišića, Aca Cvetinovića, Mikija Mašanovića...


Imao je „pravi njuh za gol“, malo golova postizao van šesnaesterca, ali je zato kažnjavao svaki kiks unutar njega. Postigao je svih pet golova u meču protiv „Crvene stijene“ 1975, a vrhunac golgeterske karijere je bio protiv „Grafičara“ – protivnički golman je loptu iz mreže vadio sedam puta.

Fudbalsku karijeru je zvanično završio 1979. godine, a trenersku započeo 1984. kada je formiran FK „Luka Bar“.  S njima je tri godine kasnije ušao u Republičku ligu. Kao igrač malog fudbala, postao je sa „Lukom Bar“ prvak Jugoslavije među preduzećima 1974. u Čanju i 1976. u Beogradu. „Luku Bar“ je trenirao osam godina, a „Mornar“ 1997. i 1998. u Južnoj regiji Crne Gore. Sa starobarskom Slogom je 2001. god. osvojio ubjedljivo prvo mjesto u Južnoj regiji i izborio plasman u republičku ligu ali su zbog finansija odustali od tog takmičenja. Sa ekipom OFK „Bar“ je 2002. god. osvojio drugo mjesto u Južnoj regiji i Kup „Nikša Bućin“.


Svetozar Kepo Vujović biće sahranjen danas na Gradskom groblju Gvozden brijeg u 15 sati.