Fudbal

Fudbaleri Mornara počeli pripreme za proljećni dio sezone

by Ilija Kovačević | 21:01:2018 | 19:15:46


Barski fudbalski drugoligaš danas je startovao sa pripremama za proljećni dio sezone u Drugoj ligi. Prvi trening je održan na pomoćnom terenu SRC “Topolica”.
 
Među novajlijama na koje će klub računati u proljećnom dijelu sezone, na prozivci su bili golman Marko Novović (stigao iz Zete), zatim Aleksandar Dabetić (Kom), Jovan Popović (Kom), Vuk Damjanović (Čelik), Sava Gardašević (Dečić), Nikola Vujošević (Cetinje), Balša Bušković (Petrovac), Srđan Šćepanović (Bokelj).
 
FK Mornar su u pauzi šampionata, pored Baća Nikolića napustili Ilija Radović, Bojan Kalezić i Ivan Ivanović, a danas se nijesu pojavili Nino Vukmarković, Denis Džanović i Nemanja Kosović, dok je Luka Malešević na pripremama sa svojim matičnim klubom, podgoričkom Budućnošću. Prvom timu je priključeno i nekoliko igrača iz kadetske i omladinske selekcije.
 
Igračima i predstavnicima medijia tradicionalno se obratio predsjednik UO Dragan Nikezić, koji je kazao da je najbitnije da tim dobro odradi pripreme i maksimalno spreman uđe u proljećnu borbu za bodove.
 
- Prioritet svih prioriteta je plasman u vrhu tabele, na poziciji koja nam omogućava borbu za plasman u Prvu ligu. Mislim da 32 osvojena boda mogu da budu podloga za optimizam. Na nama iz uprave je da obezbijedimo maksimalne uslove, i vjerujem u zajednički uspjeh - istakao je Nikezić.
 
Rade Vešović šef struke barskog drugoligaša  je zadovoljan rezultatima u jesenjem dijelu šampionata.
 
- Zaista sam optimista, i ubijeđen sam da je pred nama dobra proljećna sezona. Znam šta se traži od nas, i daću sve od sebe da Mornar na kraju prvenstva bude na poziciji koja vodi u elitu. Ovdje sam od početka prvenstva, dobro poznajem igrače, ali i većinu novajlija, a i oni mene, i mislim da neće biti problema u njihovoj adaptaciji na mene kao trenera. Obećavam dosta rada i dobru atmosferu, i sa optimizmom koji nikada nisam gubio očekujem predstojeću polusezonu. Nemamo mnogo vremena za priču, a akcenat će biti na što kvalitentijem radu - kazao je Vešović.
 
Kako saznajemo u barskom klubu, u planu je i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica, a Vešoviću će u radu pomagati pomoćni treneri Dejan Nenezić i Zoran Koko Perović.
 
Barani su, inače, jesenji dio sezone završili na trećem mjestu na tabeli, sa 32 boda, na tri boda manje od jesenjeg šampiona, ekipe Berana i na bod od drugoplasirane lješkopoljske Mladosti.

Druga fudbalska liga se nastavlja 4. marta, dok se posljednje kolo igra 26. maja.