Košarka

Košarkaši počeli pripreme, vjera u pobjedu uprkos pehovima

izvor; KSCG | 20:02:2018 | 09:10:16


Crnogorski košarkaši odradili su prvi trening u sklopu priprema za duele sa Slovenijom i Španijom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Brojne povrede učinile su da u drugom kvalifikacionom prozoru nastupamo u izmijenjenom sastavu. Posebno je na udaru bila centarska linija, pored Vučevića, Dubljevića i Bjelice koji ne mogu da igraju zbog klupskih obaveza, povrede su odvojile od reprezentacije Barovića i kapitena Sekulića, te Nemanju Đurišića.

Uz Zorana Nikolića tu su Ivan Maraš i Vukota Pavić iz barskog Mornara.

"U odnosu na prošlu ekipu za koju smo se žalili da smo oslabljeni, sada smo još bez četiri igrača . Prilično hendikepirani dočekujemo Sloveniju. Opet se promijenila ekipa. Probaćemo da se uigramo za ovih par dana, koliko je to moguće. Sreća je što imamo dosta košarkaša iz Budućnosti, sa malim pojačanjima, poznaju se i možda je to neka naša prednost. Probaćemo igrati na tu kartu." - kazao je selektor Mitrović na brifingu za medije.

Selektor zna da je i Slovenija oslabljena, ali je u timu više od pola momaka koji su osvojili Eurobasket - dakle vrlo dobro se poznaju.

"I oni su oslabljeni, ali tu su i Jaka Blažić, Prepelić, Rupnik. Još uvijek ne znamo šta će biti sa Vidmarom jer imamo informacije da neće doći. Tu je šest, sedam igrača koji su odigrali Eurobasket i uigrani su. Gledali smo kako igraju, imaju puno kretnji. Brzi su, agresivni, dobri šuteri. Za razliku od Španije imamo nekih informacija o Sloveniji jer su odigrali već dva meča. Biće nam lakše da imamo osnovne informacije. Probaćemo da u ovih par dana uigramo napad i odbranu, ali znate da to nije baš jednostavno u ovakvom sistemu." - ističe Mitrović.

Povratnik u nacionalni tim je i Sead Šehović. Košarkaš Budućnosti imao je odličnih izdanja na poziciji četvorke, pa ne bi bilo čudno da i u reprezentaciji pomogne i u reketu.

"Nezahvalano je postavljati očekivanja, zbog kratko perioda koji imamo da se pripremimo. Međutim, za sve reprezentacije je isto. Očekuju nas dva teška meča, znamo ko su nam protivnici - Slovenija koja je prvak Evrope i Španija koja godinama dominira u evropskoj košarci. Na nama je da se što bolje spremimo i da pred našom publikom odigramo dobar meč protiv Slovenije i da što bolje odigramo protiv Španije." - kazao je Sead Šehović.

Prvi trening sa seniorskom selekcijom odradio je Jovan Kljajić. Srebrni kadet dobio je poziv u A tim i nije krio oduševljenje zbog toga.

"Za mene prvi poziv za A selekciju, veoma sam uzbuđen. Tu su iskusniji igrači, čak neki i uzori iz mlađih dana, tako da sam veoma zadovoljan. Biće teška utakmica, Slovenija aktuelni prvak Evrope, Španija veoma jaka ekipa. Jeste da smo oslabljeni, ima dosta povreda, ali očekujemo da ostali momci odrade svoj posao. Prvi cilj mi je da steknem iskustvo, da se upoznam sa ekipom." - poručuje Kljajić.

Naši košarkaši protiv Slovenije će igrati u petak od 20 sati.

Ulaznice će se prodavati na šalteru Sportskog centra "Morača" u srijedu i četvrtak od 10h-18h, te u petak od 10h sati do početka meča. Cijena karte je pet eura.

Re­pre­zen­ta­ci­ja Cr­ne Go­re 23. fe­bru­a­ra u Mo­ra­či do­če­ku­je Slo­ve­ni­ju, dok 26. fe­bru­a­ra u Sa­ra­go­si go­stu­je Špa­ni­ji. Mi­tro­vi­će­vi iza­bra­ni­ci u gru­pi A kva­li­fi­ka­ci­ja za Svjet­sko pr­ven­stvo ima­ju po­lo­vi­čan uči­nak, po­što su po­ra­že­ni od Špa­ni­je, a sa­vla­da­li Bje­lo­ru­si­ju.

Kompletan sastav za naredna dva meča; Ni­ko­la Iva­no­vić (Bu­duć­nost Vo­li), De­rek Ni­dam (Mor­nar), Pe­tar Po­po­vić (Bu­duć­nost Vo­li), Ne­ma­nja Vra­nješ (Mor­nar), Su­ad Še­ho­vić (Bu­duć­nost Vo­li), Go­ran Ga­jo­vić (Ora­dea), Alek­sa Ilić (Bu­duć­nost Vo­li), Ne­ma­nja Ra­do­vić (Ob­ra­do­i­ro), Zo­ran Ni­ko­lić (Bu­duć­nost Vo­li), Se­ad Še­ho­vić (Bu­duć­nost Vo­li), Jo­van Klja­jić (Gran Ka­na­ri­ja), Ni­ko­la Pa­vli­će­vić (Su­tje­ska), Vla­di­mir Mi­ha­i­lo­vić (Osten­de), Vu­ko­ta Pa­vić (Mor­nar), Ivan Ma­raš (Aris).