Košarka

Najbolja sezona Uroša Lukovića u karijeri

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 27:02:2018 | 18:52:13


Zahvalnost Mornaru, Paju i Đoku

Uroša Lukovića zatekli smo u barskom Domu zdravlja na terapiji zbog jake prehlade koja ga je zahvatila proteklih dana.

- Rekao bih da nije grip, jer nemam temperaturu, iako sam sav slomljen. Nadam se da ću se oporaviti do subote kad krećemo na sedmodnevnu mini-turneju do Zagreba i Ostendea. Bitno mi je da u punom zdravlju dočekam posljednje dvije utakmice u ABA ligi, protiv Cibone u Zagrebu i MZT-a u Baru. Imam šansi da osvojim titulu MVP ABA lige. Luka Žorić mi bježi 20 indeks poena. Bila bi kruna moje karijere kad bih taj trofej dobio u mom Beogradu, protiv Crvene zvezde, u prvoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige, u nekadašnjem "Pioniru", sadašnjoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Luković kaže da je ova sezona njegova najbolja u ABA ligi, a i u celokupnoj karijeri.

- Zahvalnost dugujem Mornaru i braći Pavićević, Paju i Đoku, za najljepšu i najbolju sezonu u karijeri. Ovih dana zvalo me dvadesetak novinara da pita da li nastavljam kaijeru u Baru. Ovdje mi je divno, vidjećemo, razgovaraćemo, imamo još dosta zajedničkog posla do isteka jednogodišnjeg ugovora - kraj ABA lige i polufinale plej ofa sa Zvezdom; izuzetno važne utakmice sa Ostendeom u osminifinala Fibakupa, i, na kraju, završnica šampionata Crne Gore.

Foto; MEDIA Pro - Studio Petović

Po riječima centra Mornara ekipi je dobro došla pauza u prvenstvu zbog obaveza gotovo svih reprezentacija Regiona, da se odmori i akumulirala snagu za završnicu sezone.

- Poslije finala kupa Crne Gore dobili smo nekoliko slobodnih dana koje sam iskoristio da skoknem do Beograda. Po povratku odradio sam samo jedan trening zbog prehlade, a i nismo bili kompletni, jer su Nidam, Vranješ i Pavić bili sa reprezentacijom Crne Gore. Svejedno, odmorili smo se i napunili baterije pred žestok tempo u martu i aprilu. Utakmice sa Cibonom i MZT-om u ABA ligi nisu toliko bitne jer smo obezbijedili četvrto mjesto, ne možemo ni gore ni dolje. Mnogo nam je važnija utakmica sa Ostendeom u Fibakupu, pošto imamo ambicija da uđemo među osam najboljih ekipa u ovom evropskom takmičenju - ističe Luković.

Ekipu barskog ABA ligaša u martu očekuje igranje non-stop i veoma teške utakmice. Sve počinje u nedjelju, 4. marta kada gostuje Ciboni u pretposlednjem kolu ABA lige. Barani iz Zagreba putuju u Belgiju, u Ostende, gdje ih 7. marta očekuje prva utakmica osminefinala Fibakupa protiv domaćeg istoimenog kluba. 

Mornar je prošle godine igrao protiv Ostendea u Ligi šampiona, u Baru je bilo 74:72 za domaći tim, a u Belgiji su, takođe, slavili domaćini 80:60.