Košarka

Mornar neće stopirati prelazak Pavićevića u Zvezdu!

izvor; Sport Klub & Autor Svetozar Janičić / foto ABA liga | 26:04:2018 | 09:50:01


Poslije poraza od Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige i poslije poraza od Borca u Čačku, čelnici Crvene zvezde ozbiljno razmišljaju o tome da smijene trenera Dušana Alimpijevića, navode portali u Srbiji i Crnoj Gori.

Kao prvi pik za mjesto novog trenera Crvene zvezde navodi se Mihailo Pavićević, prvi strateg Mornara. Sa klubom iz Bara je iskusni stručnjak stigao do polufinala ABA lige, u kojem je zaustavljen od Crvene zvezde, igrao je finale Kupa Crne Gore, a Mornar je stigao i do četvrtfinala FIBA Kupa Evrope.

Prema informacijama koje smo dobili u klubu, čelnici Mornara za sada nisu dobili zvaničnu ponudu u vezi sa prelaskom Mihaila Pavićevića u Crvenu zvezdu i kontakti nisu uspostavljeni.

Međutim, ono što je bitno je da Mornar neće stopirati prelazak Pavićevića u tabor aktuelnog šampiona Srbije. Ukoliko Zvezda smijeni Alimpijevića i pošalje ponudu na adresu Barana, Mihailo Pavićević dobiće zeleno svetlo da se preseli u Beograd.

Izvjesno je da ni sam stručnjak ne bi imao ništa protiv da preuzme Crvenu zvezdu, a Super ligu Crne Gore koja je u toku, priveo bi kraju Đorđije Pavićević, koji je prošle sezone bio prvi trener Mornara.

Zanimljivo, Mihailo Pavićević je sa crveno-belima osvojio titulu SRJ 1998. godine,

Pored navedene titule sa Zvezdom, i sjajnih rezultata sa Mornarom, ostavio je i dubok trag u Finskoj i u Kini. Tokom karijere je bio i selektor mlađih selekcija Srbije i Crne Gore, kao i mlađih selekcija Crne Gore.