Košarka

Poslije druge pobjede Mornara u finalu plej-ofa

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 26:05:2018 | 21:03:48


Pavićević: Budućnost i dalje favorit za titulu

Bez obzira što dvorana "Topolica" nije bila ispunjena, druga utakmica finala plej-ofa između Mornara i Budućnosti Voli, bila je istinski košarkaški praznik. Obilovala je svime što krasi jednu kvalitetnu košarkašku predstavu: bilo je mnogo atraktivnih poteza, trojki, zakucavanja, požrtvovanja, nervoze, ali je sve završeno prijateljskim stiskom ruke na kraju.
Utakmicu je odlučio, baš kao i prvu u Podgorici, čudesni Derik Nidam, koji je u "Topolici" postigao 41 poen. Dva dana ranije u "Morači" ubacio je 34 poena.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ponovo stišava euforiju:

"Ništa još nije riješeno, Budućnost je i dalje favorit za titulu. Istina, ne toliki kao kad je počelo finale plej-ofa. Igraćemo i dalje punom snagom i pokušaćemo da budemo jači od pehova, jer se poslije Vranješa povrijedio i Rejli-Ros. Videćemo kakve je prirode njegova povreda", kazao je Pavićević dok je primao čestitke za dobru igru i pobjedu svog tima.


Kasnije je okupljenim prijateljima rekao da ima i lični peh. Naime, navikao je da priprema taktiku pred svaku utakmicu radeći u bašti, a pošto je sjutra Trojičin dan i crveno slovo u kalendaru moraće da se za naredni meč odrekne te svoje navike.

Da utakmica u "Topolici" bude pavi ugođaj za publiku pobrinuo se i popularni barski bend "Akademija", čiji su članovi vatreni navijači Mornara. "Akademija" je uživo svirala prije početka utakmice i na poluvemenu.

Utakmica je bila i humanitarnog karaktera. Kako je saopšteno iz Mornara, za liječenje male Maše Baošić iz Sutomora prikupljeno je 6.500 eura.

Cijena ulaznice bila je dva eura, a po hiljadu karata otkupili su Nikola Vučević i Đorđije Pavićević, 750 DPS i 500 Luka Bar.