Košarka

Pavićević: U Baru sportska, a ne uličarska atmosfera kao u PG

izvor; Portal Analitika & RTCG / foto Miki Bijedić | 28:05:2018 | 21:24:51


Prvi strateg Mornara, Mihailo Pavićević, čestitao je ekipi Budućnosti na "zasluženoj pobjedi" u trećem meču finalne serije za titulu prvaka Crne Gore - 88:87.

- Oni su imali kontrolu, a mi u posljednjih pet minuta odigrali hazarderski. Pogodili smo neke šuteve, na kraju je Nidam promašio ono što je pogađao cijele godine. Naravno, ne zamjeram mu ništa – kazao je Pavićević nakon meča za RTCG.

Mornar će imati meč loptu za titulu pred svojim navijačima u četvrtak od 21 sat.

Sredinom druge četvrtine, došlo je do čarki na parketu kada su Nidam i Gibson nakon verbalnog duela dobili po tehničku, a potom i klupa Mornara zbog protesta.

Uslijedilo je i isključenje za sportskog direktora, Đorđija Pavićevića, što je dodatno podgrijalo vruću atmosferu i navijače "plavih" u "Morači", koji su zbog neprimjerenih komentara upozoravani od strane oficijelnog spikera.

Na to kakvo navijanje očekuje u četvrtoj utakmici, Pavićević je kazao:
- Nadam se da će atmosfera biti korektna, sportska, da neće biti kao ovdje. Nadam se da će igrači i stručni štab Budućnosti uživati, a da neće biti izloženi uličarskom ponašanju, kakvo je večeras pokazala podgorička publika.

Budućnost je imala 21 poen prednosti pri rezultatu 82 - 61, na nešto više od pet minuta do kraja, a gosti šut za pobjedu.
- Kontrolisali smo utakmicu 35 minuta, a zatim neobjašnjivo pali u igri. Mornar je iskoristio to, odigrao hrabro i mogao da pobijedi. Sada se, ipak, lakše diše. Idemo u Bar s istim pristupom i ciljem da pobijedimo - kazao je Šehović nakon utakmice.

U prva dva meča, Budućnost je, kako kaže, podbacila defanzivno.
- Četvorica igrača Mornara postigla su mnogo poena, večeras smo bili bolji u odbrani, raznovrsniji u napadu i to je odlučilo - poentirao je Šehović.