Košarka

Trejduju Vučevića zbog Bambe?

izvor; Pobjeda / Arena / foto Miki Bijedić | 23:06:2018 | 22:37:32


NBA: Američki mediji spekulišu o budućnosti našeg centra u Orlandu

Naš Nikola Vučević mogao bi već ovog ljeta napustiti Orlando i pojačati neki drugi NBA tim, nakon što je klub sa Floride na draftu izabrao supertalentovanog centra Mohameda Bambu kao šestog pika.

Bamba, mladić iz Harlema i juniorski svjetski prvak sa selekcijom SAD, je u Orlando stigao sa Univerziteta Teksas. Igrač visok 210 santimetara specijalista je za odbranu, ima fantastične fizičke predispozicije (najveći raspon ruku u NBA do sada) - i po procjeni košarkaških stručnjaka najveći potencijal za napredak. Orlando Sentinel juče je spekulisao da je Bambin dolazak gotovo sigurno znak da će Orlando makar pokušati da trejduje Vučevića. Orlando sada ima niz vrhunskih visokih igrača - Vučevića, Bijomba, Gordona i Bambu.

Baraninu Vučeviću ugovor ističe narednog ljeta i zato je primamljiv rivalima kao opcija za trejd. Sa druge strane, ekipa sa Floride bi ga proslijedila nekom timu koji ima da ponudi beka vrhunske klase. Kao potencijalni klub za Vučevića pominje se Atlanta. Ekipa iz Džordžije ima najjednostavniju opciju za trejd, ponudila bi njemačkog plejmejkera Denisa Šredera i dovela vrhunskog centra. Tako bi rivali iz Istočne konferencije samo razmijenili najbolje igrače i automatski postali konku- rentniji i kompletniji timovi.

Čelnici Orlanda potvrdili su američkoj televiziji ESPN da će narednih sedmica razmatrati opcije za trejdove, kako bi pojačali bekovsku liniju. Opcija trejdovanja Vučevića nije ni potvrđena, ni demantovana.