Košarka

Reprezentacija Crne Gore jača za plejmejkera Mornara

izvor; Pobjeda / Arena / foto MEDIA Pro - Studio Petović | 23:06:2018 | 22:40:31


Stigao Nidam

Derek Nidam priključio se pripremema selekcije Crne Gore u Nikšiću, za ključni meč kvalifikacija za Mundobasket protiv Bjelorusije.

Utakmica u kojoj našoj reprezentaciji treba pobjeda kako bi se plasirala u narednu rundu kvalifikacija odigraće se 28. juna, a plejmejker Mornara Nidam biće veliki adut ,,crvenih“ u spoljnjoj liniji. Nidam je nakon osvajanja šampionske titule sa Mornarom nekoliko sedmica proveo u Americi. Mladić iz Ilinoisa, koji od ljeta 2016. godine ima crnogorski pasoš, poziv da nastupa za Cr- nu Goru doživljava kao veliku čast.

- Nijesmo još spremni, ali polako se približavamo, biće to ok za nekoliko dana. Znam većinu momaka sa prethodnih okupljanja, hemija je odlična i spremni smo da to odradimo. Atmosfera je sjajna, dobro se poznajemo međusobno i nadamo se da ćemo izaći na teren i stići do te važne pobjede na domaćem terenu - istakao je Nidam, koji naporno radi na fizičkoj kondiciji ovih dana.

Reprezentacija do ponedjeljka ne može računati na selektora Zvezdana Mitrovića, kojeg u nedjelju čeka majstorica za titulu prvaka Francuske na klupi Monaka. Do tada, treninzima selekcije rukovodi prvi asistent selektora i selektor naših juniora Boško Radović.

- Odrađujemo ovaj dio priprema po instrukcijama selektora Mitrovića, radimo dobro, uslovi su odlični. Imali smo problem sa Nikolom Ivanovićem koji je pro- pustio nekoliko uvodnih treninga. Sigurno da fali i selektorovo prisustvo, sa njim je drugačije, ali mi smo tu da to odradimo na najbolji način. Momci pružaju maksimum i rade kao da je selektor tu - rekao je Radović.

Plejmejker Budućnost Volija Ivanović propustio je prva tri treninga, a radi od če- tvrtka veče sa nacionalnim timom. Bek Sutjeske Nikola Pavlićević ima problem sa povredom prsta šuterske ruke, ali pretpostavlja se da će obojica biti spremni za duel sa Bjelorusima, kao i tri dana kasnije u gostima Sloveniji.

Jači za Vranješa?

Nemanja Vranješ, bek Mornara, mogao bi ipak biti spreman za duel sa Bjelorusijom, iako je ranije bilo najavljeno da neće igrati zbog povrede pete. Nikšićanin i dalje osjeća bol u peti, ali radi pod injekcijama i priključio se reprezentaciji. Očekuje se da, kao i u finalu domaćeg šampionata, ,,stisne zube“ i nastupi u ključnom meču u Nikšiću u četvrtak.