Košarka

Karamanaga među Ostojićevih 12 igrača za Argentinu

izvor; Reprezentacija.me | 25:06:2018 | 20:54:46


Crnogorska košarkaška U17 reprezentacija završila je pripreme za Svjetsko prvenstvo i sjutra kreće put Argentine, gdje će od 30. juna do 8. jula u gradovima Rozario i Santa Fe pokušati da napravi novo sportsko čudo, nakon uspjeha prošle godine na prvenstvu Evrope.

Selektor Ostojić je za prvu smotru najboljih svjetskih ekipa na kojoj učestvuje neka crnogorska košarkaška selekcija odabrao 11 igrača sa EP-a u Podgorici, a jedina novost u rosteru je Okiljević, koji u Južnu Ameriku putuje umjesto povrijeđenog Danijela Marsenića.

''Marsenić je zadobio povredu skočnog zgloba, koja je tretirana desetak dana, ali nije zaliječena, jer se ispostavilo da se radi o malo komplikovanijem problemu, pa umjesto njega na Svjetsko prvenstvo vodimo Okiljevića, igrača italijanske Orlandine'' - objasnio nam je selektor Mladen Ostojić razlog jedine izmjene u sastavu reprezentacije koja je osvojila istorijsko srebro na prošlom EP-u.

Maksovi puleni odigrali su u pripremnom periodu 4 utakmice, upisavši pobjedu (protiv Hrvatske) i tri poraza (jedan protiv Hrvatske, dva protiv Srbije).

''Zbog skraćenih priprema nismo bili u mogućnosti da odigramo veći broj pripremnih mečeva. Zadovoljan sam kako smo igrali u drugom meču protiv Hrvata i prvom protiv Srba. U odnosu na prošlogodišnje pripreme imali smo mnogo više problema. Kljajić je kasnio 15-ak dana, Vlahović i još par bitnih igrača su kuburili sa povredama, nismo cijelo vrijeme bili kompletni, tako da je teško procijeniti nivo forme'' - kazao nam je Ostojić.

Crna Gora na otvaranju SP-a igra sa vršnjacima iz Kanade, a u grupi se sastaje još sa Novim Zelandom i Egiptom.

''Prvi rival je Kanada, ekipa koja je na sajtu FIBA-e za mlađe kategorije rangirana na drugom mjestu na svijetu. Poznajemo dobro evropske ekipe, ali su ostale za nas nepoznanica, tako da ćemo iz utakmice u utakmicu imati jasniju sliku o našim dometima'' - zaključio je Ostojić.

Iskusni stručnjak na put vodi sljedećih 12 košarkaša:

Feđa Pajović (BUDUĆNOST VOLI)
Luka Živanović (BUDUĆNOST VOLI)
Haris Karamanaga (MORNAR)
Zdravko Okiljević (ORLANDINA)
Stefan Vlahović (REAL BETIS)
Marko Kljajević (MEGA BEMAX)
Jovan Kljajić (GRAN CANARIA)
Viktor Vujisić (BUDUĆNOST VOLI)
Đorđe Marinović (JOKER)
Nikola Bojičić (MNE TEAM NIKŠIĆ)
Bojan Tomašević (CRVENA ZVEZDA)
Mileta Bošković (CENTAR)

Nenad Milošević (Budućnost VOLI), Bojan Nikolić (Montenegro)

Prvi meč na Svjetskom prvenstvu naši momci igraju 30. juna protiv Kanade u 15:15 časova po lokalnom vremenu.