Košarka

Crnogorski sastav G-Unit preko Turske u četvrtfinale

izvor; Košarka.me / foto privatna arhiva | 30:06:2018 | 05:51:23


Crnogorska reprezentacija u basketu 3na3, za koju nastupa najbolja ekipa naše zemlje, barski G-Unit u sastavu Miloš Milošević, Marko Dabanović, Mario Paladin i Vaso Milović ostvarila je po pobjedu i poraz u prvim, istorijiskim kvalifikacijama za našu selekciju.


Crnogorci u prvom meču nijesu imali sreće, poraženi su od aktulenih evropskih prvaka Letonije 20:19, ali naši momci su u odlučujućem meču savladali Tursku 15:12 i plasirali se u četvrtfinale koje je na programu u subotu.

Protivnik u četvrtfinalu je Francuska, a pobjeda "crvenih" značila bi i plasman na "Evropa kup" koji je u septembru na programu u Bukureštu.


“Prvi dan gotov. Naši momci su već na otvaranju pokazali da se u Crnoj Gori igra sjajan basket, produžeci protiv evropskog šampiona Letonije, vodili smo cijelo vrijeme, međutim, na kraju je nedostajalo malo sportske sreće. U drugom meču smo bili bolji od snažne Turske za koju igraju 4 profesionalna 5-5 igrača. U subotu igramo protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija, Francuske, za prolaz! Biće teško ali daćemo sve od sebe”- riječi su našeg selektora Filipa Patkovića.