Košarka

Mornar želi Ročestija, ali …

izvor; Dnevne novine & CDM / foto Reprezentacija.me | 25:07:2018 | 07:11:48


Šampion Crne Gore krenuo po kapitalno pojačanje

Nakon tri američka igrača Vinstona Šeparda, Kadina Keringtona i Andre Spajta šampion Crne Gore krenuo je i u najveći posao ovog ljeta, po najzvučnije pojačanje. Kako Dnevne novine saznaju Mornar želi da se pojača sa Tejlorom Ročestijem, plejmejkerom koji je prošle sezone nastupao za Crvenu zvezdu u Evroligi i ABA ligi.

Ročesti bi osim igračkih kvaliteta bio odlična opcija za klub iz Bara i zbog toga što ima naše državljanstvo, s obzrom da je svojevremeno sjajno predvodio Crnu Goru u kvalifikacijama za Eurobasket.

Problem i to veliki je što pleja rođenog u Hjustonu žele i mnogo moćniji timovi od Mornara i finansijski, a i zbog toga što igraju Evroligu.

Prije svih Ročesti je želja novog evroligaša Gran Kanarije, a ranije se pominjao još jedan klub iz Endesa lige Unikaha Malage.

Podsjetimo, Mornar će naredne sezone nastupati u ABA ligi i Evrokupu, a osim pomenuta tri Amerikanca, klub iz Topolice doveo je i 25-godišnjeg hrvatskog krilnog centra Marina Mornara.

Ugovore sa Mornarom produžili Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša, dok su klub napustili Brendis Rejli Ros i Derik Nidam.

Upravo bi Ročesti bio idealan nasljednik za Nidama, ali pitanje je koliko je realno da Mornar pobijedi u trci sa Gran Kanarijom i ostalim klubovima.

13,4 poena i pet asistencija bilježio je u prosjeku Tejlor Ročesti prošle sezone u Evroligi nastupajući za Crvenu zvezdu.