Košarka

Od novajlija Mornar prvi stigao u Mornar

by Milan Vujović / foto KK Mornar | 13:08:2018 | 18:24:06


Barani počinju pripreme za novu sezonu u srijedu, 15. avgusta

Prvi od pet internacionalaca koji su ovog ljeta pojačali Mornar stigao je u Bar. To je „prezimenjak“ aktuelnog crnogorskog šampiona Marin Mornar. Hrvatski košarkaš doputovao je u ponedjeljak popodne i odmah posjetio dvoranu Topolica gdje ga je dočekao glavni menadžer kluba Đorđije Pavićević.

-Nisam imao tešku odluku nakon ponude Mornara. Vidio sam kakvu je klub imao sezonu: da je igrao u plej ofu ABA lige i bio državni šampion, da će igrati Evrokup... Zbog kvaliteta dva takmičenja koja Mornar igra i činjenice da je Bar blizu mog doma i da ćemo igrati nekoliko utakmica u Hrvatskoj, nije bilo dileme da je ovo ponuda koja se ne odbija. Odgovara mi lokacija, raspored takmičenja, čak je ime kluba kao moje prezime tako da ne znam šta je više trebalo da se poklopi - prokomentarisao je Mornar za klupski sajt.

Dvadesetpetogodišnji Zagrepčanin odgovorio je potvrdno na pitanje da li se upoznao sa stilom igre Mornara, ističući da mu igra koju forsira njegov novi klub upravo najviše prija.

- Čuo sam da vole da igraju brzu košarku, s puno šuteva za tri poena. Meni takva igra odgovara mnogo više nego neka u kojoj se svaki napad igra na 24 sekunde - kazao je Mornar.

Bivši student Univerziteta Loyola Marymount prošle sezone za švedski Boras u domaćem prvenstvu odigrao je 36 utakmica na kojima je prosječno postizao 11,1 poen, uz 4,8 skokova i 1,6 asistencija.

- Minule sezone bio sam fokusiran da napravim što bolji rezultat za ekipu da bih mogao da igram u kvalitetnijoj ligi. Mislim da sam to ostvario pošto sam došao u Mornar. To je velika stepenica za mene i jedva čekam da se okušam u ovim jačim ligama - naglasio je Mornar.

Na pitanje kakvi su njegovi prvi utisci o Baru, Hrvat je odgovorio: „Prekrasni“.
Inače, košarkaši Mornara zvanično počinju pripreme za novu sezonu u srijedu, 15. avgusta, u dvorani Topolica, u 10,30 časova, kada će šef stručnog štaba Mihailo Pavićević obaviti prozivku