Košarka

Stigao Karington: Došao sam da pobjeđujem

by Milan Vujović / foto KK Mornar MEDIA Pro | 17:08:2018 | 15:37:16


U tabor Mornara stigao je danas i Kadin Karington (23 godine, 193 cm), diplomac Univeryiteta Siton HOL koji je lani u NCAA ligi imao prosjek od 15,6 poena, 4,4 asistenciju i 3,1 skokova.

Novog beka “Ponosa Bara” dočekali su ispred dvorane Topolica direktor i sportski direktor Mornara Radivoje Mandić i Drago Spičanović, a nakon, sada već tradicionanog fotografisanja novajlija ispred velikog šampionskog postera Mornara i kratkog intervjua za klupski sajt,

Karington se upoznao i sa svojim svojim novim trenerom Mihailom Pavićevićem.

Na pitanje šta očekuje u novoj sezoni Amerikanac je odgovorio lakonski: “Da pobjeđujemo”.

Momak iz Bruklina je dodao da se interesovao u kakav klub dolazi i da ga je posebno obradovala informacija da ekipa igra brzo i uz dosta šuteva sa distance.

“To je moja košarka, zato sam ovdje i zato očekujem mnogo od predstojeće sezone”, rekao je Karington koji je u julu na Ljetnjoj ligi u Las Vegasu nosio dres Detroita.

Poslednje pojačanje Mornara Bronson Kejning, stiže u Bar u utorak ujutro.

Šampioni Crne Gore će sjutra imati trening na stadionu Topolica, u nedelju su slobodni nakon čega će dva dana morati da treniraju u sali OŠ Jugoslavija zbog toga što se u Topolici igraju kvalifikacione odbojkaske utakmice za odlazak na EP zenske i muske seniorske reprezentacija Crne Gore.
 
Na okupljanju, u srijedu, već su bila trojica novajlija, Amerikanci, bek Andre Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), te krilni centar Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Ugovore sa ekipom crnogorskog šampiona produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Mornar su ovog ljeta napustili Derek Nidam (Monako), Brendis Rejli-Ros (Cibona) i Marko Ćalić (Sutjeska).