Košarka

Voler se vratio u Mornar

by Ilija Kovačević / foto KK Mornar | 28:09:2018 | 06:43:49


Amerikanac Antabija Voler, tridesetogodišnji sjajni bek – šuter visok 188 cm od danas je novi - stari član barskog ABA ligaša i crnogorskog šampiona. One se nakon godinu dana vraća u Mornar gdje je igrao u sezoni 2016/2017.

Popularni Taj je u Mornaru u premijernoj sezoni ABA lige ostavio odličan utisak i trebao bi da bude veliko pojačanje za sezonu koja večeras počinje. Na 50 utakmica u dresu Barana, Voler je u prosjeku bilježio 14,7 poena u ABA ligi, a u FIBA Ligi šampiona 13,1.

Po tradiciji “zadužio” je prvo navijačku majicu i šal svog novog-starog kluba, a potom i fotografisao ispred šampionskog postera.

“Nadam se da ću sledeće sezone i ja biti ovakvom posteru pored ovog”, prokomentarisao je ljubimac Mornarovih navijača.

“Pratio sam mečeve Mornara, naravno, radovao se osvajanju šampionske titule, bio i malo tužan što nisam bio dio tog tima ali evo me da popravimo i tu stvar”, ispričao je Voler koji će do ponedjeljka morati da trenira sam u dvorani Topolica, iščekujući povratak ekipe iz Slovenije.

Prošle sezone je igrao u italijanskom Varezeu gdje je imao takođe veoma dobru sezonu i pored toga što je imao operaciju ligamenata koljena. On je u Italiji u prosjeku bilježio 11,3 poena i imao 3,4 skoka po meču. U dosadašnjoj evropskoj karijeri igrao je za turski Gazijantep, te dva kosovska ligaša Sigala i Baškimija.