Košarka

Mornar sezonu pred barskom publikom otvara u Evrokupu

by Milan Vujović / video Adi Karadjuzović | 02:10:2018 | 11:17:49


Uniks apsolutni favorit u Topolici

Košarkaši Mornara svoju evropsku sezonu ove godine započinju u srijedu, 3. oktobra, u svojoj dvorani Topolica, ptrotiv Uniksa iz Kazana, u okviru prvog kola “D” grupe Evrokupa.

Sezonu u regionalnoj ABA ligi započeli su porazom od Petrol Olimpije u Ljubljani (87:66).

 

Trener Mihailo Pavićević nije optimista pred duel sa snažnom ekipom iz Rusije.
- Uniks je apsolutni favorit. I po rosteru i u odnosu na formu u kojoj se nalazimo, objektivno, nemamo čemu da se nadamo protiv izuzetno jake ekipe iz Rusije. Uniks je bolji od polovine evroligaša i boriće se za sam vrh Evrokupa. Mi ćemo pokušati da premijernu utakmicu u Evrokupu iskoristimo da podignemo formu mada će to biti teško protiv ovakvog rivala. Ali, dobro bi bilo da pokažemo makar blagi napredak  u odnosu na utakmicu sa Olimpijom. U ovom meču neće biti neizvjesnosti, jer, ponavljam, igramo protiv veoma kvalitetne ekipe. Ovo je, zapravo, lijepa prilika  za navijače da na djelu, u Topolici, vide izutetno jak tim iz Rusije – ističe trener Pavićević.
 
 
Ni Uroš Luković ne očekuje, u rezultatskom smislu, mnogo od duela sa Rusima, ali naglašava da će njegov tim nastojati svim silama da se prikaže u što boljem svjetlu u premijernom meču ove sezone pred barskom publikom.
- Nezgodno je što utisak iz Ljubljane  moramo da popravljamo protiv jedne veoma snažne ekipe kakav je Uniks. Učinićemo sve da nas barska publika isprati aplauzom – kaže visoki centar Mornara.

Utakmica Mornar – Uniks na programu je u srijedu, 3. oktobra, od 19 časova u dvorani Topolica.