Košarka

Zahuktali Mornar gostuje njemačkom Skajlajnersu

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 23:10:2018 | 14:21:55


Njemačka ekipa sa Amerikancima za poštovanje, oprezan je Pavićević

Košarkaši Mornara su iz Zadra otputovali u Frankfurt, na meč sa Skajlajnersom, u najboljem raspoloženju od početka sezone. Pobjeda protiv Zadrana u četvrtom kolu ABA lige (93:83) dodatni je vjetar u leđa ekipi koja je u uzletu i puca od samopouzdanja.

Igrač utakmice u Zadru i MVP četvrtog kola ABA lige (12 poena, 12 skokova, pet blokada), centar Mornara Uroš Luković, optimista je pred duel s Njemcima u četvrtom kolu „D“ grupe Evrokupa, iako napominje da je igrače koji provode najviše vremena u igri sustigao umor, i od ritma utakmica, srijeda – nedjelja, i od putovanja.

Valjda me dvorana „Krešimir Ćosić“, koja je dobila ime po slavnom centru, inspiriše. I prošle sezone, poslije pobjede Mornara u Zadru 93:77, bio sam MVP tog, sedamnaestog kola ABA lige. Tada sam imao indeks uspješnosti 40, a sada 31 – podsjeća Luković. Osjećamo mali umor, posebno mi koji smo najviše igrali protiv Partizana, Unikahe i Zadra, ali nas to neće spriječiti da idemo na pobjedu u meču sa Skajlajnersom.

Trener Mihailo Pavićević je dobio mnogo pohvala za igru svog tima u Zadru i naročito zbog toga što je uspio da svojim momcija ulije nevjerovatnu dozu samopouzdanja. I kad se rival, poslije ubjedljivog vođstva Mornara, primakne na dva-tri poena, Vranješ, Kejnig, Voler, Rebić, Mićović, Karington, pa i Pavić, Mugoša i ostali, bez pardona dižu se na trojku i zasipaju protivnički koš. Ako jednome iz prve garniture „trojkaša“ sve polazi za rukom, Mornar može da se drži, ako ide dvojici protivnik je u problemima, ako su trojica raspoložena, utakmica je obično ubjedljivo dobijena.

- Prijaju pohvale za utakmicu u Zadru, ali tek smo na početku puta i još nismo na željenom nivou.
Šta reći o utakmicu u Frankfurtu, osim da su njemačke ekipe sastavljene od sedam-osam Amerikanaca i to veoma dobrih igrača. Nikad se ne zna kad će se neko od njih „otkačiti“ i pružiti vrhunsku partiju. I niko ne može biti siguran da će ih dobiti. Skajlajners je pobjedom protiv Ritasa potvrdio kvalitet, godinama igra u Evropi i to se mora poštovati – ističe Pavićević.

Strahinja Mićović je ostao u Baru. Prije utakmice sa Zadrom izenada se razbolio. Zatekli smo ga da prima infuziju. Kaže da se nešto bolje osjeća, ali da će morati još da pauzira.

Utakmica Skajlaners Frankfurt – Mornar igra se u srijedu 24. oktobra, od 19,30 časova.