Košarka

Barani u petom kolu ABA lige dočekuju Megu

by Milan Vujović | 27:10:2018 | 11:42:47


Rival za poštovanje
 
Mega Bemaks, prošle godine Mega Leks, jedina je ekipa koja, uz Crvenu zvezdu i Cedevitu ima pozitivan skor sa Mornarom. Ostale su ili egal ili u minusu.

Barani još u prvenstvu ABA lige nisu savladali Beograđane i Zagrepčane, a sa timom iz Sremske Mitrovice koju sa klupe predvodi Dejan Milojević imaju skor 1:3. Mega u Bar stiže kao lider (sa Zvezdom), ovogodiišnjeg regionalnog takmičenja.

- Radi se o mladoj, poletnoj ekipi. Mega je specifičan, menadžerski klub, koji ne juri rezultat nego gleda da proda što više igrača. Zato igra atraktivnu košarku sa dosta energije i što više napada. Njeni igrači imaju dobru statistiku. U svakom slučaju, to je ekipa za respekt.

Prva četiri kola ABA lige pokazala su da svako svakog može da pobijedi, nema podjele na loše i bolje ekipe i utakmicu s Megom dočekujemo kao i svaku drugu. Napravili smo sjajan posao u Zadru, sad nam predstoji valorizacija tog brejka i odbrana domaćeg terena. Zbog ritma utakmiica srijeda-nedjelja nemamo mnogo vremena da analiziramo rivale, a i mnogo je važnije da unapređujemo sopstvenu igru i na tome insistiramo
– ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Vukota Pavić očekuje tešku utakmicu s Megom i pobjedu svog tima.

- Biće to zanimljiv duel, Mega je upisala četiri uzastopne pobjede, mi dvije i imamo namjeru da nastavimo pobjednički niz. Glavno je da nametnemo naš ritam i od prvog minuta krenemo snažno i agresivno – veli pouzdana „četvorka“ Mornara.

Dobra vijest za navijače Mornara jeste da se Strahinja Mićović, važan šraf u igri crnogorskog šampiona, oporavio od bolesti i počeće da trenira. Istina, izostaće sa utakmice s Megom, ali pretpostavlja da će biti na raspolaganju treneru Pavićeviću za srijedu i meč petog kola Evrokupa sa Ritasom iz Viljnusa, u dvorani „Topolica“. Ostali igrači Mornara su spremni, uključujući i oporavljenog Đorđa Drenovca.

Nedjeljna utakmica Mornar – Mega Bemaks  počinje u 21 čas.