Košarka

Mornar u petom kolu “D” grupe Evrokupa dočekuje Ritas

by Milan Vujović & foto Miki Bijedic | 30:10:2018 | 10:50:49


I Mićović u stroju
 
Dvije teške utakmice sedmično, u ABA ligi i Evrokupu, ne dozvoljavaju da se jadikuje zbog propuštenog u ovogodišnjoj košarkaškoj sezoni, jer lopta se vrlo brzo kotrlja dalje. Tako je u Mornaru, ali i u svim drugim klubovima koji se takmiče na dva fronta.

Istina, u dva najjača klupska takmičenja u Evropi nastupa samo pet ekipa iz ABA lige: Budućnost (Evroliga) i Crvene zvezda, Cedevita, Mornar i Partizan (Evrokup). U petom kolu “D” grupe Evrokupa Mornar dočekuje Ritas iz Viljnusa. Barani imaju skor 1:3, a Litvanci su zabilježili polovičan učinak u dosadašnja četiri kola.

Trener Barana Mihailo Pavićević kaže da u Bar dolazi još jedna veoma dobra evropska ekipa.
- Igrači Ritasa su prošli litvansku školu košarke, najbolju u Evropi, iz koje svake godine izlazi veliki broj igrača koji liče kao jaje jajetu. Krasi ih, prije svega, veoma dobar šut spolja, nezavisno od toga da li se radi o beku, krilu ili centru. Kad se tome dodaju pojačanja u vidu Amerikanaca i činjenica da Ritas godinama igra u Evropi, onda je jasno da nam u goste stiže izuzetno kvalitettna ekipa.


-Igraćemo bez opterećenja. Nastojaćemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. I, naravno, da iskoristimo priliku, ako nam se ukaže i napravimo iznenađenje. Nevolja je u tome što ekipe u Evrokupu rijetko dozvoljavaju iznenađenja. Svjesni smo da i u ovom meču mnogo toga zavisi od protivnika, a ne od nas. Ali, mi ćemo igrati hrabro i ukoliko gosti ne budu na svom maksimumu, eto barskoj publici neizvjesne i zanimljive utakmice – ističe Pavićević.

Strahinja Mićović se oporavio od bolesti, počeo je da trenira. Na utakmici sa Megom vidjelo se koliko Mornaru nedostaje ovaj odličan igrač (i vaspitan mladić), njegove trojke, skok i takozvani sigurni poeni pod protivničkim košem.
- Nisam još sasvim spreman, ali očekujem da ću makar nekoliko minuta provesti u igri, da osjetim teren i loptu. Najvažnije je da budem potpuno zdrav i u formi za Cibonu i nastavak takmičenja u ABA ligi. O ekipi iz Viljnusa ne treba trošiti riječi, a mi ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak iz meča sa Megom – kaže Mićović.


Utakmica Mornar – Ritas igra se u srijedu, 31. oktobra, u dvorani “Topolica”, od 19 časova.