Košarka

Pavićević: Skajlajners priprema za Cedevitu

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 11:12:2018 | 16:45:06


Mornar u pretposljednjem kolu „D“ grupe Evrokupa dočekuje Skajlajners

U Mornaru i ne razmišljaju o plasmanu u drugi krug Evrokupa, jer je on u domenu čuda. Trebalo bi, naime, da Barani dobiju obje utakmice do kraja, sjutra veče protiv Skajlajnersa iz Frankfurta i nedelju dana kasnije protiv Ritasa u Viljnusu, a da Ritas, osim od Mornara, izgubi večeras i od Fiata u Torinu koji je upisao svih osam poraza. Ili da Mornar, ukoliko Ritas dobije Italijane, napravi podvig i poslije Njemaca, savlada u posljednjem kolu i Litvance u gostima sa više od 23 poena razlike, jer je u Baru poražen 92:69. 

Trener Barana Mihailo Pavićević kaže da je njegova ekipa ostvarila zacrtano u „D“ grupi Evrokupa: uknjižila je dvije pobjede i neće biti „fenjeraš“, a predstojeću utakmicu s Njemcima vidi kao priliku da se Mornar što bolje pripremi za subotnji duel sa Cedevitom u posljednjem, jedanaestom kolu, prvog dijela šampionata ABA lige.

- Iskren da budem, meč sa Skajlanresom poslužiće nam za pripremu sa Cedevitom. Proširićemo malo roster i težinu utakmice prenijeti na sve igrače. Za neke igrače je rasterećenje od stalne napetosti i trke za pobjedom zaista neophodno. Naravno, odigraćemo što najbolje možemo, a vidjećemmo kakav će biti rezultat – ističe Pavićević.

I Strahinja Mićović misli da je sjutra veče lijepa prilika da Mornar rasterećeno odigra duel sa jednom jakom ekipom.

- Mnogo nam znači pobjeda u Železniku, sa znatno više optimizma dočekujemo tri utakmice zaredom kod kuće u ABA ligi. Ne treba trošiti riječi o njemačkoj ekipi od koje smo u Frankfurtu izgubili 98:75. Veoma su dobri na svim pozicijama, a nama preostaje jedino da se što kvalitetnije suprotstavimo jakoj ekipi – veli Mićović.

Sjutrašnja (srijeda) utakmica Mornar – Fraport Skajlajners počinje u 19 časova, u dvorani „Topolica“.