Košarka

KSCG: U srijedu dodjela plaketa najboljima u 2018. godini

izvor: I.K. & FOS Media | 25:12:2018 | 21:27:14


U godini na izmaku Dubljević i Ivanović najbolji košarkaši, Aleksić i Jakšić košarkašice - strateg KK Mornar Mihailo Pavićević je trener godine !!!

Na Facebook stranici ''Crnogorski košarkaški kutak'' objavljene su večeras plakete koje će Košarkaški savez Crne Gore u srijedu dodijeliti najboljim košarkašima i košarkašicama naše zemlje u godini na izmaku na svečanoj ceremoniji u hotelu Hilton.

Sudeći prema postu ove stranice, specijalizovane za dešavanja na crnogorskoj košarkaškoj sceni, u seniorskoj konkurenciji nagrade će ''pokupiti'' Bojan Dubljević, Nikola Ivanović, Snežana Aleksić i Milena Jakšić, dok će priznanja za najbolje mlade igrače poći u ruke Miloša Popovića i Dragane Živković.


Priznanje za najboljeg trenera u 2018. godini zaslužio je Mihailo Pavićević, strateg Mornara. Popularni Pajo nakon osovojenih sa Zvezdom, te trofeja u Finskoj i Kini, došao je na poziv svog brata Đorđija da pomogne Mornaru, a njegovim dolaskom Barani su stigli do istorijskih uspjeha. Barani su igrali polufinale ABA lige i prekinuli dominaciju Budućnosti u domaćim okvirima, te stigli do prve titule šampiona države. 

Centar Valensije, Bojan Dubljević, će biti nagrađen kao naš najbolji igrač u inostranstvu, dok će za najboljeg seniora u Crnoj Gori biti proglašen osvajač ABA lige u dresu Budućnosti, Nikola Ivanović.

U muškoj konkurenciji, saigrač u reprezentaciji tandema koji nas vodi ka Mundobasketu, krilni centar Lovćena Miloš Popović, dobiće po drugi put nagradu za najboljeg mladog košarkaša godine.

Što se košarkašica tiče, van granica naše zemlje istakla se Snežana Aleksić, bek bugarske Beroe, dok je njena koleginica iz Budućnosti, koja je osvojila ''triplu krunu'' u 2018. godini, Milena Jakšić ta koja će primiti plaketu za ''naj'' seniroku u zemlji.

Za najbolju mladu košarkašicu u srijedu će biti proglašena bivša igračica Lovćena, a sada Budućnosti, Dragan Živković.

Ceremonija KSCG biće održana u srijedu u 19 časova u hotelu ''Hilton''.