Košarka

U subotu meč sezone Mornara

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 27:12:2018 | 21:39:28


U Baru se u subotu, 29. decembra, na oproštaju od sportske 2018. godine, sprema velika košarkaška fešta. U najvažnijoj utakmici ove polusezone Mornar dočekuje Krku iz Novog Mesta.

U drugom kolu ABA lige Krka je, početkom oktobra, u svojoj dvorani slavila protiv ekipe iz Bara sa 80:76. U taboru Mornara samo razmišljaju o pobjedi, makar i sa poenom razlike, ali navijači znaju da bi dobro bilo da eventualni trijumf bude sa pet ili više koševa razlike. Jer, u veoma izjednačenom ovogodišnjem takmičenju ABA lige može mnogo da znači bolji međusobni skor sa ekipama iz donjeg dijela tabele.

Privrednici Bara, prijatelji kluba, opet su, otkupljujući sve ulaznice, napravili dobar potez, pa je ulaz u dvoranu slobodan za sve ljubitelje košarke. Očekuje se da će dvorana “Topolica”, na oproštaju od najuspješnije godine u istoriji Košarkaškog kluba “Mornar”, biti krcata, kao da dolaze Zvezda, Partizan ili Budućnost i da će publika biti šesti domaći igrač na terenu. A pomoć publike, ovoga puta, zaista je neophodna. Krka koja dolazi iz Slovenije, zemlje koja je aktuelni šampiona Evrope, pokazala je da je u dobroj formi u prošlom kolu kada je ubjedljivo savladala Budućnost. Krka se nalazi na posljednjem, desetom mjestu na tabeli ABA lige zbog slabijeg koš – količnika od Mornara, Igokee, Petrol Olimpije i Zadra, koji su, takođe, uknjižili po četiri pobjede i osam poraza. Zanimljivo je da posljednjeplasiranu Krku i FMP koji je na šestom mjestu, razdvaja samo jedna pobjeda – toliko je liga izjednačena.

Na pres konferenciji poslije pobjede nad Petrol Olimpijom, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da bi, da je pisac, napisao knjigu pod naslovom “E, ova je najvažnija”, jer kaže da u karijeri nije imao nevažnu utakmicu, svaka je bila najvažnija. Ali, ova subotnja protiv Krke to zaista jeste. Mornar jednostavno ne smije da izgubi ukoliko želi da se i četvrtu godinu zaredom takmiči u ABA ligi, sa najboljim ekipama Regiona.

Dakle, svi sportski putevi u Baru, u subotu, 29. decembra vode u dvoranu “Topolica”, gdje od 21 sat šampion Crne Gore Mornar igra meč sezone protiv slovenačke Krke.

Foto; KK Mornar

Novogodišnja lutrija na poluvremenu meča sa Krkom!
 
Poslednji meč Mornara, protiv Krke u 13. kolu ABA lige (subota 21,00 h), obilježiće i novogodišnja lutrija koju klub organizuje za svoje najvjernije navijače!

Na poluvremenu meča, naime, na terenu će biti postavljeni posebni bubnjevi iz kojeg će biti izvučeni brojevi tri sezonske karte.

Prva nagrada biće televizor Samsung (ekran 49), druga veš mašina a treća mašina za pranje suđa!

Podsjećamo, novogodišnji poklon kluba i grupe barskih privrednika na subotnjem meču sa Krkom biće i besplatni ulaz u dvoranu Topolica.