Košarka

Mornar u sedamnaestom kolu ABA lige dočekuje Cibonu

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 27:01:2019 | 09:51:03

Foto; sa utakmice Mornar - Zadar

Pavićević razmišlja samo o pobjedi
 
Sedamnaesto kolo ABA lige Mornar dočekuje sa šest pobjeda i deset poraza. Njegov rival Cibona ima pobjedu više i poraz manje. U dosadašnjih pet utakmica u regionalnom takmičenju Zagrepčani protiv Barana vode 3:2. U prvom dijelu prvenstva, Cibona je pred svojim navijačima slavila sa 84:73. Tri utakmice između ova dva tima bile su odlučene na jednu loptu, a u jednoj utakmici Mornar je upravo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope iz Zagreba ostvario svoju najubjedljiviju pobjedu u ABA ligi. Bilo je to 27. decembra 2016, u „Topolici“, kada su igrači koje je tada sa klupe predvodio Đorđije Pavićević savladali Cibonu 92:57.

U taboru šampiona Crne Gore ovoga puta bili bi zadovoljni i minimalnom pobjedom.

- Biće to teška utakmica. Cibona je sastavljena od kvalitetnih i iskusnih igrača, ima dugu klupu i rotaciju. U ovu utakmicu Zagrepčani će ući znatno rasterećenije nego mi, jer nemaju šta da izgube. Moramo da se za svaku loptu borimo od prve sekunde, ali i da izgaramo svih 40 minuta. Mi nemamo izbora, pobjeda nam je neophodna i samo o njoj razmišljamo – ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Šef struke Barana i pred ovu utakmicu nije spokojan u pogledu svog igračkog kadra: Radoje Vujošević je rovit, ali je temperaturu dobio Nemanja Vranješ i neizvjesno je njegovo učešće.

- Bio bi veliki hendikep eventualni izostanak Vranješa, ali svjesni smo da svi koji se nađemo u rosteru moramo da damo sve od sebe da zabilježimo izuzetno važnu pobjedu. Uvjeren sam da nam se neće ponoviti neke „žute minute“ iz ranijih utakmica i da ćemo obradovati svoje navijače – kaže pouzdani Strahinja Mićović.

A koliko se Barani uzdaju u pomoć svoje publike potvrđuje i podatak da je uprava kluba otvorila vrata za navijače i da je ulaz u „Topolicu“ slobodan.

Meč između Mornara i Cibone, u ponedjeljak, 28, januara, počinje u 18 časova.