Košarka

Voler ostaje, Grant otišao u Litvaniju

by Milan Vujović / foto KK Mornar MEDIA Pro | 30:01:2019 | 15:52:18


Poslije dva mjeseca provedena u Mornaru plej Malkolm Grant je otišao iz Bara.

Američki košarkaš dobio je ponudu iz Litvanskog Prijenua i uz dogovor sa upravom barskog kluba raskinuo ugovor sa Mornarom i danas otputovao na Baltik.

Grant je u decembru angažovan kao zamjena za Bobija Brauna nakon što je raskinuo ugovor sa Zadrom. 

U dresu šampiona Crne Gore Grant odigrao je šest utakmica u ABA ligi na kojima je postigao ukupno 21 poen. Grant je za ekipu Mornara odigrao i dvije utakmice u Eurokupu, protiv Skajlajnersa u Baru i Ritasa u Viljnusu. U duelu sa njemačkim timom za 27,33 minuta postigao je 13 poena, dok se protiv Litvanaca nije upisao u strelce, iako je u igri proveo 20,23 minuta. U kup utakmici protiv Primorja nije igrao.


Antabia Voler je poslije razgovora sa čelnicima Mornara odlučio da ostane u klubu iako je na stolu imao ponudu italijanske Pistoje. Međutim, na osnovu partija koje je pružao i koje pruža od kako se vratio u dres Barana, jasno je da braća Pavićević ozbiljno računaju na Volera kao jednog od lidera u nastavku sezone u ABA ligi, u kojoj će Barani pokušati mirno da stignu do opstanka, odnosno u Kupu i šampionatu Crne Gore u takmičenjima u kojima će Mornar pokušati da se dokopa jednog od trofeja.

Inače, poslije veoma važne pobjede nad Cibonom, košarkaši Mornara se u miru pripremaju za crnogorski derbi protiv Budućnosti u Podgorici idućeg ponedjeljka, 4. februara. Prema nekim računicama njima će u preostalih pet kola ABA lige biti dovoljna jedna pobjeda da definitivno obezbijede opstanak.