Košarka

Određeni sastavi Ol star ekipa: Vučevića odabrao Adetokumbo

izvor; FOS Media / foto NBA | 08:02:2019 | 08:35:42


Amerikanci se trude da od svega naprave spektakl. Tako je bilo i prilikom izbora ekipa koje će se suočiti 17. februara u Šarlotu u Ol star meču.

Još ranije su bila poznata imena 26 košarkaša koji će se pojaviti na parketu Spektrum centra. Kapiteni ekipa, Lebron Džejms i Janis Adetokumbo dobili su priliku da, kao na draftu, u prenosu na TNT-u izaberu svoju saigrače.

Za nas najbitnije - Nikola Vučević, prvi Crnogorac koji će igrati u meču "svih zvijezda", nastupaće u timu "Janis". Grčki reprezentativac "pikirao" ga je kao dvanaestog. Uz njih dvojicu, sastav će činiti Stef Kari, Džoel Embid, Pol Džordž, Kemba Voker, Blejk Grifin, Nikola Jokić, Kajl Lauri, Kris Midlton, Dirk Novicki, Danđelo Rasel i Rasel Vestbruk. Viktor Oladipo neće nastupati zbog povrede.

Preostalih 14 igrača naći će se na drugoj strani, a predvodiće ih Lebron Džejms, uz koga će se u početnoj petorci naći Kevin Durent, Džejms Harden, Kajri Irving i Kavaj Lenard.

Zaključno sa 2017. godinom Ol star mečevi su se igrali po tradicionalnom ključu Zapad protiv Istoka. Od prošlog februara organizatori su začinili stvari, tako da kapiteni - odnosno igrači koji dobiju najviše glasova u jednoj i drugoj konferenciji - imaju pravo izbora sa kim će nastupati.