Košarka

KK Mediteran: Glendža na spisku kadetske selekcije

by Ilija Kovačević | 03:04:2019 | 06:35:20


Lijepa vijest stigla je iz barskog Košarkaškog kluba Mediteran ! Naime, naš sugrađanin Nikola Glendža nalazi se na spisku A kadetske reprezentacije Crne Gore za turnir u Zrenjaninu, što je svakako velika čast, kako za talentovanog košarkaša, tako i za ovaj mladi košarkaški kolektiv iz Bara koji je prepoznatljiv u radu sa najmlađima.
 
Inače, ekipa Mediterana 1 je u okviru 19.kola pionirske lige Južne regije, u Herceg Novom savladala domaći Galeb 95 – 25.  U utakmici gdje je kvalitet apsolutno bio na strani talentovanih Barana, najviše koševa u ekipi Rajka Čarapića su postigli; Ivančević 19, Čarapić 18, Vidaković 15 i Pavlović 13 poena.
 
Druga ekipa Mediterana takodje je ostvarila pobjedu u gostima. Savladana je ekipa Risna rezultatom 79 – 51. U lijepoj košarkaškoj predstavi, istakli su se Arabelović sa 19, Milić sa 17, Nedić sa 9 i Raznatović sa 8 poena.
 
Na kraju,  u okviru, 19. kola Južne regije za mladje pionire  Mediteran je u gostima, poslije produetka, savladao komšije iz Košarkaškog kluba Sutomore 73 – 65.  Bila je to zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Mediteran je imao poslednji napad i šut za pobjedu, ali se ipak otišlo u produžetke gdje je ipak kvalitet Mediterana presudio. Bolji od ostalih u pobjediničkoj ekipi bili su; Kovačević sa 24 poena, Spičanović sa 16, Nikezić sa 11 i Dobrković sa 10 koševa.