Košarka

KK Mornar se priprema za posljednje takmičenje u sezoni

by Milan Vujović / foto MEDIA Pro | 04:04:2019 | 11:16:06


U toku je izuzetno zanimljivo polufinale plej ofa ABA lige. U oba polufinalna duela rezultat je 1:1, pa će majstorice odlučivati ko će u finale: Crvena zvezda ili Partizan, odnosno Cedevita ili branilac trofeja Budućnost. Za to vrijeme košarkaši Mornara u miru se pripremaju za posljednje takmičenje u ovoj sezoni – državno prvenstvo, u kojem brane titulu šampiona.

Ekipu je, za sada, napustio samo Francuz Lending Sane, koji je karijeru nastavio u španskoj Andori. S obzirom na propise Košarkaškog saveza Crne Gore koji dozvoljavaju našim ekipama da u domaćem prvenstvu imaju samo tri registrovana strana igrača, trojica od ukupno šest igrača u rosteru Mornara bez crnogorskog pasoša biće prekobrojna u predstojećoj Superligi Crne Gore. Braća Pavićević, Mihailo i Đorđije, još nisu odlučila za koju će trojicu igrača sezona u Mornaru biti završena. Od ovih šest igrača biće odabrana trojica: Luković, Mićović, Rebić i Drenovac su srpski državljani, a Voler i Najt američki.  

Barski klub, inače, ima pravo da angažuje još jednog igrača za crnogorsku Superligu. Ukoliko to bude stranac biće treći na listi igrača bez crnogorskog pasoša u rosteru i onda će četvorica morati da odu.

Novost iz tabora šampiona Crne Gore jeste i ta da se nedavno pojavila nova pjesma u slavu najboljeg barskog sportskog kolektiva. Muziku i tekst numere pod nazivom “Pjesma plavo-bijelih šavova” potpisuje Jovica Mašanović, poznati barski kantautor, dok je aranžman djelo Novaka Brajovića. Kompoziciju izvodi bend “Akademia”, a snimana je minulih dana u studiju “Gain” u Baru.