Košarka

Odložena utakmica 20 kola Erste lige Mornar - Teodo

by Milan Vujović | 05:02:2016 | 16:53:24

Prva utakmica Mornara u trećem krugu takmičenja u Erste ligi protiv Teoda koja je trebalo da bude odigrana u subotu, 6. februara, odložena je na zahtjev Tivćana. Tako su Barani dvonedjeljnu pauzu produžili za još tri dana i na parket će u utorak 9. februara kada će, u okviru prvog kola druge faze regionalnog takmičenja – Balkanske lige, u dvorani „Topolica“ dočekati Baškimi iz Prizrena. Dva dana kasnije, u četvrtak, 11. februara, Mornara se, takođe u „Topolici“, sastaje sa ekipom Beroe iz bugarske Stare Zagore. Dvije pobjede koje se, bez obzira na snagu i kvalitet rivala, očekuju, približile bi ekipu Mornara polufinalu Balkanske lige.
              
Očekuje se da će protiv Baškimija debitovati nova akvizicija trenera Đorđija Pavićevića, 26-godišnji Amerikanac Lamont Džons, 183 centimetra visoki plej, koji je sezonu počeo u finskoj Lapui, gdje je na 20 mečeva prosječno bilježio 20,2 poena, 2,5 skokova i 3,8 asistencija.                                                                                     

Vrsni realizator ima bogato internacionalno iskustvo, jer je pored Finske nastupao i u Saudijskoj Arabiji, Kataru i Japanu.