Košarka

Nikpaljević najbolji strijelac prve lige Srbije

By KCBor.net | 08:02:2016 | 12:50:39

Košarkašica Bora Jelena Nikpaljević preuzela je vodeću poziciju na listi strijelaca prve ženske lige Srbije. Ona je za vikend na utakmici u Vrbasu postigla 26 poena i prestigla do sada vodeću Aleksandru Račić koja je otišla u inostranstvo poslije prvog dijela prvenstva. Prije ovog meča Jeleni je nedostajao jedan poen za prvo mesto. Taj jedan poen postigla je u prvoj četvrtini iz slobodnog bacanja, a zatim je u drugoj četvrtini postigla i poene koji su je promovisali u najefikasniju igračicu tamošnje prve lige.                                          
Budući da sada Jelena sa 354 poena ima prednost nad Marinom Mandić i Bojanom Stevanović  koja iznosi više od 50 poena, a da je do kraja ostalo 5 utakmica očekuje se da ova vrijedna i skromna devojka iz Bara i na kraju prvenstva zadrži poziciju broj 1 na listi najboljih strijelaca.

Košarkom je počela da se bavi u Baru, u Košarkaškom klubu Primorka, koji je tada (krajem 90-tih) bio jedan od boljih klubova u Crnoj Gori. Na nagovor oca, koji je u njoj vidio potencijal za ovaj sport, sa drugovima se upisala u njihovu školu košarke.
 
Počela je da trenira kod trenera Milana Rondovića u Primorci, a kada se Primorka raspala, igrala je u novoformiranom klubu Antivari kod Nikole Ćosovića i, kasnije, Dražena Šekularca.
 
Pored lige koju je igrala sa dječacima, jer u Baru u tom periodu nije bilo ženskog kluba, na dvojnoj licenci je nastupala za ŽKK Castel Nuovo iz Bijele, a zatim i za ŽKK Herceg Novi. Poslije par godina treneri Ćosović i Šekularac su osnovali veoma dobar ženski tim Antivari, gdje je takođe igrala. Nakon teške povrede i operacije koju je imala, trener Željko Vukićević je pozvao u Lovćen, gdje je odigrala dvije sezone Lovćen.