Košarka

Tanjević: Svi igrači najavili dolazak

by Mina | 08:03:2016 | 18:43:52


Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bogdan Tanjević, kazao je da će svi potencijalni reprezentativci, sa kojim je kontaktirao, odazvati njegovom pozivu ukoliko ih u tom ne spriječe zdrastveni problemi.

On je naglasio da do sada od iskusnijih nije razgovarao samo sa Markom Todorovićem i Milkom Bjelicom. 

Prema njegovim riječima, stručni štab na startu moraće da riješi problem naturalizovanog igrača.

"Tejlor Ročesti zbog problema sa povredom koljena neće moći da nam pomogne. On je uvijek spreman da se odazove, ali je ovog puta problem sa koljenima bio jači. Tajris Rajs pokazuje znake slabog interesovanja. Trebalo je da se javi, još 18. februara poslao sam obavijest, ali to nije uradio. Poslaćemo mu još jedan poziv za razgovor, ali ga nećemo moliti i ubjeđivati", kazao je Tanjević agenciji MINA. 

On je rekao da ga raduje spremnost i želja kod većine igrača sa kojima je razgovarao.

"Nikola Peković je bio jako motivisan, ali sve su prilike da zbog povrede neće moći da nam pomogne. Izrazio je veliku želju i da ukoliko ne bude mogao ove da će se sigurno pozivu odazvati sljedeće godine. Nikola Vučević je najavio dolazak, kao i Bojan Dubljević", kazao je Tanjević.

On je istakao da je dobra stvar i vidan napredak kod nekih mladih igrača, prije svih Nikole Ivanovića i Danila Nikolića.

"Biće pozvano nekoliko mladih igrača, nakon što završe obaveze u mladoj reprezentaciji. Biće sa nama na pripremama i to će im biti jedna vrsta školovanja. Poziv će najvjerovatnije dobiti talentovani centar Zoran Nikolić iz Badalone, Petar Popović, Aleksa Ilić i Mihailo Radunović", kazao je Tanjević.

On je, odgovarajući na pitanje da li će na spisku biti Dino Radončić, kazao da bi talentovani košarkaš dobro došao.

"Bio bih izuzetno zadovoljan da bude sa nama. To je jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu. Ako bude na spisku biće pozvan na pripreme", kazao je Tanjević.

On je najavio da će pripreme za naredni kvalifikacioni ciklus početi 20. jula.

"Dan kasnije putujemo na Zlatibor. Odigraćemo četiri utakmice, dvije na Zlatiboru sa Mađarskom i Švajcarskom. Učetvovaćemo na turniru u Skoplju, 18. i 19. avgusta, nakon čega se vraćamo u Podgoricu. Do starta kvalifikacija treniraćemo u Podgorici, i odigraćemo jednu utakmicu u Sloveniji", kazao je Tanjević.

Crna Gora će kvalifikacije početi protiv Slovačke 31. avgusta u Podgorici, nakon čega sljede tri gostovanja Albaniji (3. septembra), Gruziji (7. septembra) i Slovačkoj (10. septembra).

Kvalifikacije će završiti pred svojim navijačima, duelima sa Albanijom i Gruzijom, 14. i 17 septembra.