Košarka

Barani ili Tivćani

by Milan Vujović / Ilija Kovačević | 14:03:2016 | 14:38:51


Crnogorski derbi u Balkanskoj ligi

U poslednjem, šestom kolu „C“ grupe TOP 8 Balkanske lige u dvorani „Topolica“, u crnogorskom derbiju, sastaju se Mornar i Teodo. Pred ovaj meč računica je jasna : Mornar će osvojiti prvo mjesto u grupi ukoliko savlada Teodo ili drugo ako izgubi, a istovremeno otpisani Baškimi pobijedi u Prizrenu Beroe iz Stare Zagore.
Tivćani idu dalje jedino ukoliko osvoje bodove u „Topolici“. U slučaju poraza neće se kvalifikovati u polufinale, bez obzira na ishod meča u Prizrenu, pošto imaju slabiji međusobni skor od Bugara.

            U Mornaru mirno čekaju meč odluke. Sa Tivćanima su se sastali  tri puta ove sezone – oba puta u prvenstvu bili su bolji (Bar 80:63, Tivat 71:65), ali su izgubili u Balkanskoj ligi, u dvorani „Župa“, 56:47. Bila je to ubedljivo najslabija partija Mornara u posljednje vrijeme.

            - Takvu utakmicu, uvjeren sam, više ne možemo da ponovimo. Postigli smo samo 47 poena. Otada naša forma je u usponu, planiramo da najbolji budemo u završnici Balkanske lige i domaćeg prvenstva. Meč sa Teodom biće težak za nas, teži nego u domaćem šampionatu, iz prostog razloga što je ulog veliki (polufinale Balkanske lige) i što u regionalnom takmičenju ne važi „pravilo mladog igrača“, gdje smo mi, objektivno, u prednosti. Ipak, Mornar je ove sezone pokazao da zna da igra odlučujuće utakmice i na vrućim, gostujućim terenima, a kamoli pred svojom publikom. Očekujem ispunjenu dvoranu „Topolica“, našu koncentrisanu, izgarajuću igru od prvog minuta i pobjedu – optimista je direktor Mornara Đuro Ostojić, nekadanji reprezentativac SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore i internacionalac u Španiji, Francuskoj, Turskoj i Grčkoj.
 
            Šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević nema problema sa sastavom, svi igrači su zdravi, orni i spremni da se plasiraju u polufinale Balkanske lige. Jedino je pitanje koga će Pavićević izostaviti iz „rostera“.
            Utakmica između Mornara i Teoda u dvorani „Topolica“ igra se u utorak veče a početak je zakazan za 19 sati i 30 minuta, baš kao i ona u Prizrenu, gde se sastaju Baškimi i Beroe.