Košarka

Trener Đorđije Pavićević u klub doveo i trećeg Amerikanca

| 04:04:2016 | 07:29:44


Poslije još jednog uspjeha i plasmana u finale Balkanske lige, košarkaši Mornara nemaju vremena za predah. Mornar je ligaški dio sezone završio kao prvi, Teodo je drugi, a u plej of još idu Ulcinj, Lovćen, Ibar i Jedinstvo. Sa pozicije jedan i dva u doigravanju nastupaju i ovogodišnji crnogorski ABA ligaši Budućnost Voli i Sutjeska.

Mornar će, po riječima šefa struke Đorđija Pavićevića, nastojati da savlada Lovćen u četvrtfinalu plaj ofa u dvije utakmice, 5. aprila (od 20 sati) i 6. aprila (od 17 sati) u Baru, kako bi imao nedjelju dana odmora i priprema za prvu utakmicu finala Balkanske lige, 12. aprila u Prištini protiv Sigala (revanš je osam dana kasnije, 20. aprila, u Baru).

Pavićević je ispunio obećanje da će se ekipa pojačati za plej of domaćeg prvenstva i u Bar je stigao i treći Amerikanac. To je doskorašnji bek Baškimija Antabia Voler. Tamnoputi Amerikanac (28 godina) visok je 188 centimetara, a za ekipu iz Prizrena, koju trenira Baranin Petar Mijović, u Balkanskoj ligi bilježio je prosječno 17,2 poena, 4,6 skokova i 3,1 asistenciju.

Voler je u Americi igrao za Univerzitet Auburn, nakon čega je profesionalnu karijeru nastavio u Dominikanskoj Republici i Turskoj. Nema pravo nastupa za svoj novi klub u finalu Balkanske lige, ali će biti od pomoći u plaj ofu domaćeg šampionata.