Košarka

I Savo Peđin postao trener

by Željko Milović | 09:05:2016 | 23:42:50


Sin poznatog barskog košarkaškog trenera Predraga Milovića, Savo, pokazao je da je tačna ona crnogorska izreka: „Đe će kruška no pod krušku“ – nakon košarkaške karijere postao je trener, kao i otac.
 
Bivši slovenački mladi reprezentativac Savo Milović okončao je ove sezone igračku karijeru u ekipi „Dragons Rhöndorf“, u Drugoj njemačkoj ligi, gdje je imao dvojnu funkciju, na parketu i kraj njega. Pošto ovaj klub usko sarađuje sa „Bonnom“, Milović je potpisao ugovor na tri godine s ovim timom iz Prve njemačke lige, gdje će obavljati posao trenera mlađih kategorija.
 
U Njemačku je još 2000. godine Sava pozvao legendarni Svetislav Pešić, u to vrijeme savjetnik u „Albi“, nakon što je Milović na jednoj od utakmica mlađih selekcija „Portoroža“ postigao 78 poena. Potpisao je ugovor sa „Kölnom“ i tamo ostao sedam sezona, a nakon još jedne, osme, stekao je pravo na državljanstvo. 
 
U Sloveniji je igrao za „Portorož“ i „Postojnu“, a sada je 30-godišnji Savo zvanično postao trener. Kao otac, koji danas obavlja funkciju predsjednika i trenera KK „Postojna“.