Košarka

Košarkaši Mornara u kvalifikacijama za Ligu šampiona

by Vijesti.me | 30:06:2016 | 14:05:59


“Postoji mogućnost da budemo domaćini jedne od kvalifikacionih grupa, jer Bar ispunjava sve uslove za to. Želim da se zahvalim KSCG, koji nam je pomogao da učestvujemo u kvalifikacijama”, kazao je Đorđije Pavićević.
 
Košarkaški klub Mornar učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, takmičenju koje organizuje Fiba, kazao je za „Vijesti” trener kluba iz Bara Đorđije Pavićević.

Barani su dobili poziv KSCG da nastupe u novooformiranom Fibinom takmičenju, koje će ove sezone brojati 32 kluba.

“Prihvatili smo poziv da učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovo je veliki uspjeh za Mornar, grad Bar, imamo šansu da igramo dva velika takmičenja ove sezone ABA ligu i FIBA Ligu šampiona. Postoji mogućnost da budemo domaćini jedne od kvalifikacionih grupa, jer Bar ispunjava sve uslove za to. Želim da se zahvalim KSCG, koji nam je pomogao da učestvujemo u kvalifikacijama”, kazao je Đorđije Pavićević.

Mornar će rivala u kvalifikacijama saznati nakon žrijeba u Minehnu 21. jula, a mogući protivnici su, litvanski Juventus, Kataja iz Finske, Igokea, Rilski iz Bugarske, Tsmok (Belorusija), Groningen (Holandija), Tartu (Estonija), Oradea i Kluž (Rumunija), Prievidza (Slovačka), Baken (Danska), Sedertalje (Švedska), Porto i Benfika (Portugalija) i AEK (Kipar).

Ako preskoče prvu prepreku, mogući rivali u drugom kolu kvalifikacija su Lukoil (Bugarska), Solnok (Mađarska), Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Ironi Naharija (Izrael), Usak (Turska), Vareze (Italija) ili Ludvigzburg (Njemačka).

Pored Mornara u Ligi šampiona iz ABA lige učestvovaće Cibona (koja se izborila za direktan plasman), i Igokea, koja će kroz kvalifikacije, pokušati da se domogne grupne faze takmičenja.
 
Sezona u Fibinoj Ligi šampiona počinje 20. oktobra.