Košarka

CDPR u Sutomoru organizuje košarkaški turnir za kadete

| 07:07:2016 | 21:34:57


Tradicionalno, ovog puta jubilarni deseti put, povodom Dana državnosti Crne Gore, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizuje košarkaški turnir za kadete.

Pored proslave i obilježavanja praznika, ovo predstavlja jedan od načina na koji se ovo društvo bori da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti.

Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera.

Učesnici ovogodišnjeg košarkaškog turnira, koji je ove godine međunarodni sa gostom iz Turske, su ekipe iz crnogorskih gradova : KK Sutomore iz Sutomora, KK Zeta 2011 iz Golubovaca, KK Antivari iz Bara i KK UBA International iz Ankare (Turska). Za najavljene ekipe će nastupati igrači rođeni 2002.godine i mlađi.

Tradicionalni košarkaški turnir će se održati u subotu 9 i nedjelju 10.jula na terenima OŠ „Kekec” u Sutomoru. U subotu 9.jula odigraće se polufinalne utakmice turnira između KK Sutomore i KK TURKE International sa početkom u 9 sati, a nakon toga KK Zeta 2011 i KK Antivari sa početkom u 11 sati, dok će se drugoga dana turnira u nedjelju 10.jula u istim terminima odigrati utakmice za treće mjesto i finalna utakmica turnira.

CDPR će pobjednika turnira, kao i najboljeg igrača i strijelca, kao i uvijek do sad nagraditi prigodnim peharima i medaljama, dok će ostali učesnici dobiti knjige za školsku lektiru i muzičke CD-e „Naša radost”.