Košarka

Antivari pobjednik turnira u Sutomoru

by Sutomorske novine.me | 11:07:2016 | 20:16:39


Kombinovana muško-ženska kadetska ekipa KK Antivari iz Bara pobjednik je jubilarnog desetog međunarodnog košarkaškog turnira odigranog prošlog vikenda na terenima OŠ „Kekec“ u Sutomoru.

Povodom Dana državnosti Crne Gore, turnir je tradicionalno organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, pod pokroviteljstvom Opštine Bar.

U subotu, u polufinalnim utakmicama KK TURKE International iz Ankare je savladao KK Sutomore sa 70 : 68, a KK Antivari ekipu KK Zeta 2011 – 69: 68.

U nedjelju u borbi za treće mjesto KK Zeta 2011 je savladala KK Sutomore 71 : 68, a u finalu KK Antivari je pobijedio sa 94 : 91 KK TURKE Internacional.

Najbolju petorku turnira čine Mehmet Toha Demir, Baran Can Unsal, Branko Stanišić, Miloš Bujković i Nikola Prelević.

Osim medalja za najbolje, CDPR je pobjednika turnira nagradilo peharom, kao i najboljeg igrača Zorana Radonjića iz KK Antivari i strijelca Baran Can Unsala iz KK TURKU International.

“Pored proslave i obilježavanja praznika, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga je košarkaški turnir samo jednu od naših stalnih aktivnost u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera”, rekao je Domagoj Žarković, sekretar CDPR.