Košarka

U Mornaru sa nestrpljenjem očekuju debi u ABA ligi

by Pobjeda / Arena | 16:07:2016 | 20:27:15


Premijera iz snova
 
U nizu zadovoljnih delegata i čelnika nakon Skupštine ABA lige, u četvrtak u Pržnu, poseban razlog za satisfakciju imao je direktor Mornara Đuro Ostojić.

Barani, crnogorski vicešampioni, će debi u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju imati protiv beogradskog Partizana, na svom terenu, 1. ili 2. oktobra. Evropski gigant košarke biće dovoljan razlog da se, nakon majskog finala domaćeg šampionata ,barska ,,Topolica“ ponovo ispuni do posljednjeg mjesta.

- Mogu slobodno reći, da smo birali protivnika za prvo kolo ABA lige, bolji scenario ne bi mogli zamisliti. Jednostavno, čeka nas premijera iz snova, a Mornar će učiniti sve da već u prvom kolu pokaže kvalitet, da može igrati ozbiljnu ulogu u regionu – kazao je Ostojić.

Mnogo vremena za formiranje ekipe nema. Ne samo zbog žestokog oktobarskog ritma ABA lige. Barane čekaju i kvalifikacije za Ligu šampiona krajem septembra, u dvije runde tražiće šansu da se domognu grupne faze novog takmičenja podokriljem FIBA.

- Sada, kada definitivno znamo da ćemo učestvovati u ABA ligi, možemo ubrzano da sprovodimo naše planove za formiranje ekipe. Ono što je bitno da već imamo temelj tima, koji je prošle sezone bio odličan. Za igranje kvalitetne uloge u ABA potrebno nam je još dva ili tri jaka pojačanja, koja će donijeti iskustvo i kvalitet. Planovi postoje, neki razgovori su već vođeni, sada smo u prilici da ih konkretizujemo – istakao je Ostojić.


Direktor Mornara, nekada centar reprezentacije Crne Gore, govorio je i o ambicijama u sezoni pred nama.

- Mornar duguje veliku zahvalnost crnogorskim timovima koji su prošle sezone, odličnim partijama, obezbijedili da Crna Gora i dalje ima dva mjesta u ABA ligi. Naš cilj će biti u skladu sa tim, da rezultatima našoj zemlji zadržimo dva mjesta u ABA, te da izborimo opstanak. Jedva čekamo pripreme, da formiramo i spremimo ekipu za istorijsku sezonu koja čeka barsku košarku – zaključio je Ostojić.

Mornar će u drugom kolu gostovati Ciboni, a u šestom u Podgorici igrati crnogorski derbi protiv Budućnost Volija. Evroligaš i šampion Crvena zvezda stiže u Bar u sedmom kolu.